Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Pacovské dovádění 2010
Napsáno: 17.10.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Tradiční podzimní akce opět nezklamala a pod vedením pořádajícího oddílu TOM "Kamarádi" Pacov proběhla hladce a v příjemné atmosféře. Naše malá výprava si pobyt trochu zkomplikovala, protože Alice si doma zapomněla spacák a Kateřina místo karimatky vybalila pláštěnku. Obě dívky své opomnění nesly statečně a bez reptání.
Sobotní dopoledne patřilo závodu jednotlivců. Pacovští okořenili závod tím,že žáci měli 4 azimutové úseky a 12 obrázků KPČ, dospělí měli 3 úseky tratě značeny místo fáborků azimuty. Závod proběhl za nádherného počasí za účasti cca 140ti závodníků. Večer pak patřil "Nočnímu bloudění Vysočinou". Skupinky bloudících jsou vysazeny na neznámém místě v terénu a ... (zobrazit článek)

Jizerské hory - Tanvald 24.-26.9.2010
Napsáno: 16.10.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Po roce jsme opět využili klubovnu tanvaldského oddílu tomíků Zálesáci,abychom tentokrát poznávali podzimní tvář Jizerských hor. Předpověď počasí nebyla sice vůbec příznivá,ale 15 členů to neodradilo.

Díky dopravě vlastními auty jsme se mohli v sobotu vydat přímo do centra Jizerských hor do osady Jizerka. Zde jsme již samozřejmě pěšky prošli část naučné stezky „Rašeliniště Jizerky“ a pokračovali přes Jelení stráň na Pytlácké kameny. V tomto úseku se všichni mohli dosytosti vydovádět při slézání kamenitých vrcholů. Pak jsme dále pokračovali po červené značce na Předěl a odtud už byla téměř na dohled Smědava. Tam jsme došli právě včas, protože začalo pršet. ... (zobrazit článek)

Mistrovství ČR - štafety,Biřička 4.9.2010
Napsáno: 17.9.2010Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
    Po čtyřleté pauze se náš oddíl odhodlal uspořádat závod mistrovství republiky. Závod proběhl za chladného počasí, trať vedla v tradičním prostředí městských lesů po upravených lesních cestách, profil tratě byl mírně zvlněný.  Závod se uskutečnil se souhlasem majitele lesů.  S organizací výrazně pomohlo několik členů  TOM Mikulášovice. Pořadatelé a závodníci se museli vyrovnat s tím,že u rybníka Biřička a jeho okolí probíhaly současně přípravy na odpolední závody psích spřežení. Zázemí pro závodníky a pořadatele poskytla tělocvična nedaleké Základní školy Nový Hradec. Závodu se zúčastnilo 36 tříčlenných štafet,průběh závodu zajišťovalo 27 rozhodčích a organizátorů. Specifikou závodu štafet je, že na trati se současně pohybovalo několik závodníků ... (zobrazit článek)

Letní tábor - Sloup 2010
Napsáno: 28.8.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní tábor se uskutečnil v podhůří Lužických hor v chalupě A-TOMu ve Sloupu. 18 účastníků mimo jiné ocenilo velkou společenskou místnost s dvěma stoly na stolní tenis. Ujeli jsme 330 km na kole a zdolali přes 4.000 výškových metrů. K tomu jsme přidali 30 km pěšky. Počasí turistice ze začátku přálo,druhý týden nám program dost ovlivňoval déšť. 24.7. – příjezd na chalupu, procházka do nejbližšího okolí,návštěva Samuelovy jeskyně 25.7. – cyklo do Jablonného v Podještědí na zámek Lemberk 26.7. – cyklo na Jedlovou horu s rozhlednou,túra s největším převýšením, které bylo přes 1000 m 27.7. – pěší túra po skalních vyhlídkách v okolí Sloupu,všem se nejvíce líbilo lesní divadlo 28.7. – cyklo do zámku ... (zobrazit článek)

Sedloňov 3.-5.7.2010
Napsáno: 15.7.2010Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Po dobré zkušenosti z loňska jsme opět navštívili Orlické hory mimo zimní sezónu, které na začátku horského léta voněly senem z posečených pastvin. Devět cyklistů  v sobotu ráno odhodlaně vystartovalo z Předměřic a slunce napovídalo, že je čeká horký letní den. Tentokrát jeli přes Nové Město nad Metují se zastávkou na blízké zřícenině hradu Výrov. Sil v kopcovitém terénu sice rychle ubývalo,ale přesto krátce před 17.hodinou všichni šťastně dorazili do školy v Sedloňově. V neděli, přestože byl opět horký letní den, bylo naším cílem Peklo u Nového Města n/M. Naštěstí pro unavené cyklisty čerti měli dostatek chlazených nápojů a nanuků. I když trasa měřila necelých 40 km,museli jsme ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend Bukovina 11.-13.6.2010
Napsáno: 19.6.2010Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Až na druhý pokus se podařilo tuto akci uskutečnit, v květnu nás totiž zaskočilo nepříznivé počasí. V pátek navečer se celá skupinka (7 cyklistů + 2 v doprovodném autě) bez problémů přesunula po vlastní ose z Předměřic do Velké Bukoviny a ujela při tom 28 km. V sobotu  vzhledem k velkému horku jsme se rozhodli pro cyklostezku podél Úpy, takže jsme projeli trasu Velká Bukovina –Chvalkovice – Hořičky – Libňatov – Havlovice – Červený most – zřícenina hradu Rýzmburk – Ratibořice – Lhota pod Hořičkami – Chvalkovice – Velká Bukovina. Kilometrů jsme při tom ujeli 38.  Posezení u táboráku s kytarou a opékání párků za vlahého večera bylo ... (zobrazit článek)

Český pohár Týnec na Sázavou
Napsáno: 10.6.2010Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Třetí závod Českého poháru se uskutečnil opět ve středních Čechách v malebné krajině Posázaví. Organizátoři plně využili kopcovitého okolí a postavili pestrou trať, kde se závodníci rozhodně nenudili během po rovině. Terén byl po předešlých deštích místy dost kluzký a náročnost trati zvyšovalo slunečné a horké počasí. Naše  šestičlená výprava statečně bojovala,ale tentokrát na přední umístění nedosáhla.  
Tady jsou výsledky: kategorie ... (zobrazit článek)

Český pohár Český Brod
Napsáno: 11.5.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní sezónu Českého poháru jsme zahájili v příjemném prostředí nedaleko Prahy. Organizátoři plně využili kopcovitého okolí a postavili pestrou trať v malebném lesním prostředí, kde se závodníci rozhodně nenudili během po rovině. Terén byl po předešlých deštích místy kluzký,ale jinak během závodu panovalo příjemné oblačné počasí. Naše tentokrát osmičlená výprava se s prvním měřením sil na celostátní úrovni srovnala se ctí a kromě cenných bodů do celkového hodnocení jsme přivezli  jednu medaili.  
Tady jsou výsledky: ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě
Napsáno: 1.5.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Závodu se zúčastnilo pouze 19 závodníků z domácího oddílu a z oddílu TOM Bobři Praha-Vinoř.  O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo cca 25 pořadatelů a rozhodčích. Za pěkného počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru.   Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Sedloňov 26.- 28.2.2010
Napsáno: 5.3.2010Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Po dobrých zkušenostech z ledna jsme zopakovali lyžařský víkend ve škole v Sedloňově. Kdo se nezalekl špatné předpovědi počasí, určitě nelitoval. Přivítalo nás slunečné počasí a jarní sníh po ránu zmrzlý a odpoledne na sluníčku rozbředlý,což trošku ztížilo mazání lyží. Po tvrdé upravené stopě ze Sedloňova na Sedloňovský vrch jsme se trochu smekali,ale pak jsme si užili sjezd do Deštného po široké upravené stopě. Po krátkém občerstvení v útulné hospůdce,jsme se vydali po lyžařských okruzích na pláních nad Deštným směrem k Sedloňovu. Túru jsme zakončili sjezdem sedloňovské sjezdovky. Sjezdaři opět využili večerní lyžování na sjezdovce a užili si i nedělní dopoledne. ... (zobrazit článek)