Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Český pohár Kynšperk nad Ohří 4.5.2013
Napsáno: 9.5.2013Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný


Letošní sezónu Českého poháru jsme zahájili v, pro
většinu závodníků, neznámém  prostředí
města Kynšperk nad Ohří. Organizátoři připravili trať v příjemném
prostředí příměstského lesa. Běželo se za podmračeného a chladného počasí, trať
byla poznamenána dešti v předcházejících dnech. Naše tentokrát šestičlenná
výprava nedosáhla na žádné přední umístění. Nejlepšího umístění dosáhl náš
nejmladší reprezentant Matyáš. Naši žáci poznali,že konkurence je i tentokrát velmi
silná ,a že musí dále pracovat na zlepšení svých znalostí.
















 

Tady jsou výsledky: Kategorie        jméno          umístění/celkem závodníků     trestné minuty             body                                    ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2013
Napsáno: 1.5.2013Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný


Závodu se zúčastnilo 26 závodníků z domácího oddílu, z oddílu TOM Bobři Vinoř, Stopaři Mikulášovice a Moravská Slavia Brno. 
O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo cca 20 pořadatelů a rozhodčích.  
Přes chladnější počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru. 

Výsledková listina je v dokumentech ke stažení

... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny 2013 - Jizerské hory
Napsáno: 16.3.2013Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě Asociace TOM v Janově nad Nisou v Jizerských horách. Dobré sněhové podmínky jsme  náležitě využili :
  Sobota 23.2. – jízda auty do Janova ve sněhové vánici, odklízení metrové vrstvy                            sněhu  z parkovacích míst u chalupy. Neděle 24.2.. – túra na běžkách z Hrabětic kolem vodní nádrže Josefův důl, dále na                             Novou louku a přes Prezidentskou chatu zpět do Hrabětic (16 km).                            Provázela nás mlha a jízda po mokrém sněhu. Pondělí 25.2. – sjezdovky na Tanvaldském Špičáku. Družstvo běžkařů si užívalo                            téměř  liduprázdnou část Jizerské magistrály na trase Jizerka –                            Smědava a zpět. Úterý 26.2. – během odpočinkového dne jsme vyzkoušeli nové ... (zobrazit článek)

Sedloňov 8.- 10.2.2013
Napsáno: 3.3.2013Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
  Po dobrých zkušenostech z ledna jsme zopakovali lyžařský víkend ve škole v Sedloňově.  Přivítaly nás upravené stopy s dostatkem sněhu, na kterém se dobře stoupalo i sjíždělo. Účastníci se rozdělili podle výkonnosti do několika skupin. Naši nejmladší si nejprve zopakovali lyžařskou abecedu na cvičné loučce a potom uplatnili své dovednosti ve stopě směrem k Polomskému sedlu. Skupina dospělých si dopřála pořádnou porci kilometrů na trase Sedloňov – Čihalka – Vrchmezí – Šerlich –Sedloňov.  Ti nejzdatnější si ještě zadováděli na sjezdovce při večerním lyžování. Nedělní dopoledne patřilo sjezdařům, kteří plně využili velmi dobré sněhové podmínky. ... (zobrazit článek)

Sedloňov 18. - 20.1.2013
Napsáno: 28.1.2013Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. I tentokrát jsme měli s sebou skupinku začátečníků. K nim se překvapivě  přidali i ti zkušenější a všichni se pod dohledem Jiřího, paní učitelky a Pepy vydali na upravené stopy v okolí Deštného. Sněhové podmínky byly příznivé v podobě několika centimetrů čerstvého prašanu. Zbylí dospěláci se vydali směrem na Šerlich, a protože sníh byl docela rychlý, dojeli jsme až pod Velkou Deštnou a na občerstvení na Masarykově chatě jsme se zastavili při zpáteční cestě. Nenasytní sjezdaři ještě před večeří vyzkoušeli sjezdovku v Sedloňově při nočním lyžování. Sjezdařům patřilo i nedělní dopoledne, kdy ... (zobrazit článek)

Mikuláš v Krkonoších 2012
Napsáno: 12.1.2013Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Protože na horách byl jen poprašek sněhu, tak jsme lyže nechali zatím odpočívat doma. Přesto jsme nezaháleli a v sobotu vyrazili na pěší túru. Hory nás za to odměnily slunečným počasí a zasněženou přírodou. Vydali jsme se po zelené turistické značce k Chalupě na Rozcestí a odtud kolem Liščí hory na Lesní boudu. Cestou jsme si užívali krásné výhledy na Sněžku a její okolí. Na Lesní boudě jsme se občerstvili a pak nás čekala už jenom známá cesta naučnou stezkou pod Hnědým vrchem, která nás ... (zobrazit článek)

Letní tábor Kamenka 2012
Napsáno: 31.8.2012Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní tábor se uskutečnil v oblasti Oderských vrchů v chalupě A-TOMu v Kamence. 24 účastníků zejména ocenilo účelně zařízenou chalupu a velkou zahradu s hřištěm na volejbal. Ujeli jsme v závislosti na výkonnosti 330 až 400 km na kole a k tomu jsme přidali 30 km pěšky. Počasí přálo turistice i koupání.
  21.7. – příjezd na chalupu, seznámení s nejbližším okolím 22.7. – cyklo do Hradce nad Moravicí s návštěvou hradních věží 23.7. – cyklo k přehradě v Kružberku 24.7. – pěší podél Odry k Panně Marii ve skále a Spálovskému mlýnu 25.7. – odpočinkový den, táborové hry 26.7. – návštěva koupaliště ve Vítkově 27.7. – cyklo do Budišova nad Budišovkou s návštěvou muzea břidlice 28.7. – ... (zobrazit článek)

Moravský kras
Napsáno: 24.8.2012Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  O prodlouženém víkendu 5.-8.července se 14 odrostlejších tomíků vydalo poznávat naše největší krasové území. Ubytování jsme našli v podkroví chaty Macocha pouze několik metrů od stejnojmenné propasti. Čas jsme dokonale využili a postupně navštívili všech 5 přístupných jeskyní – Kateřinskou, Punkevní, Výpustek, Sloupsko-Šošůvské a Balcarku. Svým charakterem se od ostatních liší jeskyně Výpustek, protože v minulém století ji postupně využívala armáda československá, německá a česká.  Místo krápníků je zde k vidění např. zařízení podzemního vojenského krytu.  Během pobytu nás provázelo typické letní počasí, takže nejnáročnější byl přechod mezi letním vedrem a chladem 7°C v jeskyních.  Čas zbyl i na osvěžení v rybníku v nedalekých Jedovnicích. ... (zobrazit článek)

Mistrovství ČR Mikulášovice 2012
Napsáno: 22.6.2012Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní Mistrovství republiky se konalo v severočeských Mikulášovicích, kam se kvalifikovali z našeho oddílu 3 závodníci – Kristýna, Luboš a Alena. Čekala na ně kopcovitá trať a slunečné teplé počasí. Nakonec se v silné konkurenci nikomu nepodařilo dosáhnout na medaili, ale všichni odvedli solidní výkon a potvrdili své umístění v letošním ročníku Českého poháru.   Tady jsou výsledky:   kategorie ... (zobrazit článek)

Český pohár Malenovice 9.6.2012
Napsáno: 15.6.2012Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Další závod Českého poháru nás zavedl až na úpatí Beskyd pod Lysou horu do malé obce Malenovice. Pořadatelé dokonale využili kopcovitý terén a připravili dlouhou a náročnou trať, která byla po nočním dešti kluzká. Těžké podmínky umocnil ještě déšť provázející závodníky během sobotního dopoledne. Naše malá výprava tentokrát čítající pouze 5 závodníků se s tratí vypořádala se ctí a Lubošovi se dokonce podařilo ukořistit medaili. Odměnou pro všechny zúčastněné bylo jistě ubytování v blízkém hotelu, který nám poskytl zázemí, jaké jsme na závodech ještě nezažili.  










Tady jsou výsledky: Kategorie        jméno             umístění/celkem ... (zobrazit článek)