Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Cyklovíkend na Bukovině 3.-5.6.2022
Napsáno: 8.6.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Na základně jsme se sešli s tomíky z oddílu Plamínek z Hradce Králové. V sobotu jsme nejeli na žádnou cyklotúru, ale děti se věnovaly táborovým hrám a dospělí se pustili do opravy dřevníku. Den při hrách a práci rychle uběhl a všichni si rádi odpočinuli při večerním posezení u táboráku a opékání buřtů. Nedělní dopoledne děti nejprve pomohly při úklidu dřeva kolem nového dřevníku a pak se opět věnovaly svým hrám. ... (zobrazit článek)

Lázně Bohdaneč
Napsáno: 24.5.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
V neděli ráno se u klubovny v Předměřicích sešlo 12 dychtivých turistů. Za necelou půlhodinu jsme auty dorazili do Lázní Bohdaneč a zaparkovali nedaleko od náměstí. Odtud jsme se vydali k Bohdanečským rybníkům, kde je zřízena Národní přírodní rezervace. Předmětem ochrany je zejména významná ornitologická lokalita. Proto jsme nejprve zamířili k Musílkově pozorovatelně, v jejímž okolí se prohánělo velké množství vodních ptáků, zejména labutí. Druhá část naučné stezky nás vedla mezi dalšími rybníky a mokřadními lesy. Asi po 2 km jsme přešli na polní cestu, která nás dovedla zpět do městečka.  ... (zobrazit článek)

Cyklovýlet Libníkovice
Napsáno: 1.5.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Cílem letošní první cyklovyjíždky byla rozhledna v Libníkovicích. Za příjemného jarního počasí se sešla v  9 hodin  skupina 13 malých i velkých turistů u klubovny v Předměřicích. Trasa vedla přes Lochenice, Skaličku a Skalici do Černilova. Zde jsme navštívili barevný větrný mlýn. Odtud jsme pokračovali přes Librantice do Libníkovic. U rozhledny jsme se občerstvili a pak se vydali na zpáteční cestu přes Slatinu a Piletice. Trasu dlouhou 36 km všichni dokončili ve zdraví a bez defektu. ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2022
Napsáno: 27.4.2022Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 23 závodníků z domácího oddílu , TOM Plamínek Hradec Králové a TOM Stopaři Mikulášovice. O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo 17 pořadatelů a rozhodčích. Ve slunečném počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a většina si zajistila  postup do závodů Českého poháru. Výsledková listina je v dokumentech ke stažení.
... (zobrazit článek)

Seddloňov 25.-27.2.2022
Napsáno: 5.3.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Na okolních kopcích sice již místy vykukovala tráva, ale stačilo dojít po silnici k hájovně, kde už začínala upravená stopa pokrytá slabou vrstvou čerstvého sněhu. Ten nás trochu potrápil, protože někomu se lyže smekaly, jiným se naopak sníh nepříjemně lepil pod paty. Přesto celá skupina zdárně dorazila na Šerlich, aby si při zpáteční cestě užila dlouhé bezpečné sjezdy až do Sedloňova.     Děti se po túře rychle oklepaly, sjezdaři vyzkoušeli místní sjezdovku při nočním lyžování, ostatní pekáčovali na svahu hned vedle sjezdovky. V neděli za slunečného počasí si sjezdaři  celé dopoledne ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny Orlické hory 2022
Napsáno: 5.3.2022Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě  Stará škola v Nové Vsi u Bartošovic v Orlických horách. V této chalupě jsme byli již v roce 2018. Tentokrát moc nemrzlo,většinou jsme si museli poradit s čerstvým sněhem, který ke konci pobytu zvlhnul Kromě odpočinkové středy jsme každý den lyžovali s tím, že program jsme přizpůsobili skupině začátečníků.   Sobota 5.2. – příjezd, seznámení s chalupou. Neděle 6.2. – trénink na okruhu v Orlickém Záhoří, výcvik začátečníků při pohybu                           po rovině a do mírného kopce, odpoledne bobování nedaleko chalupy. Pondělí 7.2. – sjezdovky  v Říčkách,skupina běžkařů opět trénuje na okruhu   ... (zobrazit článek)

Sedloňov 14.-16.1.2022
Napsáno: 23.1.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Okolní kopce byly pokryty jen slabou vrstvou čerstvého sněhu a tak jsme se v sobotu ráno rozdělili na 2 skupiny. Začátečníci pod vedením Jirky a paní učitelky pilně trénovali  lyžařskou abecedu na  fotbalovém hřišti pod kostelem. Ostatní se vydali tradiční cestou přes Sedloňovský vrch na Šerlich. Zpočátku bylo sněhu opravdu málo, ale s narůstající nadmořskou výškou se podmínky výrazně zlepšily. Ze Šerlichu jsme jeli po polské straně na Vrchmezí a pak zpět do Sedloňova, přičemž poslední úsek byl po louce, kde bylo více trávy než sněhu. Děti se po túře ... (zobrazit článek)

Mikuláš na horách 2021
Napsáno: 12.12.2021Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo opět  v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Na horách během týdne napadl sníh a tak si část účastníků vzala lyže. Nakonec toho sněhu bylo tolik, že auta nemohla k chatě vyjet, takže batohy a lyže nám vyvezla pásová čtyřkolka. V sobotu se dychtiví lyžaři vydali na tradiční túru. Nejprve jsme projeli naučnou stezku pod Hnědým vrchem k chatě Svornost a odtud jsme pokračovali kolem Pražské boudy až na Kolínskou boudu.. Zde jsme se občerstvili a pak se vraceli  kolem Lesní boudy až k rozhledně Na Hnědém vrchu. Vysněženou sjezdovku sjeli dva odvážlivci – Honza a ... (zobrazit článek)

Jizerské hory, Janov 24.-27.9.2021
Napsáno: 12.10.2021Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Skupina 6 tomíků se dopravila do Janova v pátek navečer  dopravním automobilem hasičů z Nedělišť. V sobotu bylo příjemné, i když podmračené počasí, a tak jsme se rovnou z chalupy vydali pěšky na rozhlednu Slovanka a odtud pokračovali na rozhlednu Královka. Kromě výhledu z rozhledny si děti užily množství prolézaček, trampolín a houpadel, které jsou umístěny na úpatí rozhledny. Po návratu na chalupu jsme měli ještě dost energie, abychom seběhli do centra Janova, kde jsme navštívili bobovou dráhu. Kromě jízdy na bobech se děti vydováděly na obří nafukovací bublině.. V neděli bylo krásné slunečné počasí. Nejprve jsme se přesunuli autem do Smržovky a odtud jsme pěšky vystoupali ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 10.-12.9.2021
Napsáno: 30.9.2021Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Sobotní ráno bylo jasné a slibovalo hezký den a tak jsme neotáleli a vydali se na túru, jejímž cílem byl kostel v Boušíně. Cestou tam jsme jeli přes místa, kudy jsme ještě nikdy nejeli – Mezilečí, Křižanov a Končiny. Pak jsme pokračovali podél Úpy do Ratibořic a odtud jsme vyzkoušeli novou trasu do tábořiště přes Světlou a Hostinku. Zbytek odpoledne děti pomáhaly při úklidu dřeva u ohniště,zasypávání odpadové jámy a opravě příjezdové cesty.  Večerní posezení u táboráku  a opékání buřtů pak bylo velmi příjemné. Nedělní dopoledne jsme využili k procházce ... (zobrazit článek)