Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Cyklovíkend na Bukovině 9.-11.6.2017
Napsáno: 17.6.2017Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí.  V sobotu ráno bylo po noční bouřce ještě oblačno, ale nic nebránilo tomu, aby se naše 13 členná skupinka mohla ještě před 10.hodinou  vydat na  cyklotúru do obce Proruby. Cestou nás dostihla prudká dešťová přeháňka, takže k farmě s chovem koní v Prorubech jsme přijeli mírně zvlhlí. Na projížďku na koni nakonec nedošlo, alespoň jsme si odpočinuli,usušili a posilnili se před další cestou. Vzhledem k nejistému počasí jsme se raději vydali  přes Kohoutov zpět do tábořiště. Zbytek odpoledne děti využily k hrám,výrobě „keramiky“ a přípravě dřeva na táborák. Večerní posezení u táboráku při kytaře ... (zobrazit článek)

Bozkovské jeskyně 14.5.2017
Napsáno: 20.5.2017Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Na nádraží v Hradci Králové se za slunečného rána sešlo 14 malých i velkých turistů. Vlakem jsme dojeli do stanice Jesenný a odtud jsme pokračovali pěšky do 2 km vzdálených Bozkovských jeskyní. Tyto jeskyně jsou nejdelšími dolomitovými jeskyněmi v Čechách a kromě krápníkové výzdoby jsou zajímavé svými podzemními jezery. Po prohlídce jsme se občerstvili,nakoupili suvenýry a poté se vydali na zpáteční cestu. Ta nás vedla naučnou stezkou podél řeky Kamenice a Jizery až do Semil. Cestou jsme trochu zmokli, ale na nádraží jsme dorazili naštěstí těsně před prudkou bouřkou. ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2017
Napsáno: 25.4.2017Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 21 závodníků z domácího oddílu a z oddílu TOM Mikulášovice. O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo 18 pořadatelů a rozhodčích. V chladném a vlhkém počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru. Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Sedloňov 3.-5.3.2017
Napsáno: 18.4.2017Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Letos jsme zastihli sníh v Sedloňově i podruhé, i když už to bylo pravé jarní lyžování. Proto jsme za sněhem v sobotu vyjeli auty až na Šerlich a za slunečného a teplého počasí na běžkách pokračovali na Velkou Deštnou. Jirka s dětmi se druhou stranou vrátil na Šerlich, kde děti bobovali až do úplného promočení. Rodina Podlipných mezitím dojela až na Pěticestí a zpět. Naši čtyři dospělí vyzkoušeli sjezdovky v Deštném. . V neděli dopoledne si všichni užívali sněhu na místní sjezdovce. ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny 2017- Krušné hory
Napsáno: 1.3.2017Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě  v Suché u Jáchymova v Krušných horách. V Krušných horách jsme už řadu let nebyli a těšili se zejména na příjemné terény pro běžky. Zima nás odměnila množstvím sněhu a krásným slunečným počasím po většinu dní. Každý den, kromě odpočinkové středy, jsme lyžovali.   Sobota 11.2. – příjezd, procházka po okolí chalupy Neděle 12.2. – túra na běžkách ze Suché přes Pytláckou rokli a okolo
                            vrcholu Macechy zpět (20 km) Pondělí 13.2. – sjezdovky na Klínovci z Jáchymova,skupina běžkařů projela další
                            stopy   v okolí  Suché až do Loučné pod Klínovcem a pod
                            Meluzínou ... (zobrazit článek)

Sedloňov 13.-15.1.2017
Napsáno: 24.1.2017Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Zima byla od začátku roku jak se patří a Sedloňov byl pod silnou vrstvou prachového sněhu. Toho jsme hned v sobotu využili a vypravili se na tradiční túru na Šerlich. Začátečníci nejdříve trénovali  jízdu po rovině na  louce nedaleko školy a odpoledne předvedli svoje umění na místní sjezdovce. V neděli začátečníci využili zasněžené cesty k hájovně Na skále a při zpáteční cestě si vyzkoušeli jízdu s kopce. Ostatní si celé dopoledne užívali sněhu na místní sjezdovce. ... (zobrazit článek)

Mikuláš na horách 25.-27.11.2016
Napsáno: 22.1.2017Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Protože na horách podle dostupných informací žádný sníh nebyl, tak jsme lyže tentokrát nechali doma. Probudili jsme se do slunečného sobotního rána a tak nic nebránilo, abychom se vydali na pěší túru. Nejprve jsme vystoupali k Chalupě Na Rozcestí a odtud jsme sestupovali kolem Liščí hory k Lesní boudě a dále až na Kolínskou boudu. Zde jsme se občerstvili a pak se vraceli po známé naučné stezce pod Hnědým vrchem, která nás dovedla až k naší chatě. Večer jsme na chatě přivítali Mikuláše s čertem a  se ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 23.-25.9.2016
Napsáno: 17.11.2016Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Je škoda, že se tentokrát  sešla jen miniskupina 6 členů, protože počasí bylo příjemné a zajímavý program si všichni užili.  V sobotu ráno bylo slunečno, takže se naše malá skupinka mohla ještě před 10.hodinou  vydat na  cyklotúru do Dvora Králové, kde jsme navštívili muzeum vánočních ozdob. Na odpoledne Jirka připravil pro Michala a Kateřinu kvízovou soutěž v lese. Večerní posezení u táboráku při kytaře a opékání buřtů bylo příjemné zakončení dne. Nedělní dopoledne bylo částečně pracovní, kdy jsme uklízeli dřevo a posekanou trávu.   ... (zobrazit článek)

Letní tábor Stříbrné Hory 2016
Napsáno: 27.8.2016Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil  ve východním podhůří Jeseníků v obci Stříbrné Hory nedaleko od Rýmařova. Střechu nad hlavou nám poskytla nově zrekonstruovaná chalupa asociace TOM . V okolí chalupy probíhaly ještě dokončovací práce, takže na venkovní hry zbývalo málo místa. K větším aktivitám  nám posloužil les, který byl ve vzdálenosti 1,5 km od chalupy. Měli jsme štěstí na počasí, které přálo turistice. Teploty většinou nepřesáhly 25°C a každodenním dešťovým přeháňkám jsme se většinou úspěšně vyhnuli. Není proto divu, že většina táborníků ujela na kole a ušla pěšky dohromady téměř 400 km !   23.7. – příjezd na chalupu, seznámení s nejbližším okolím 24.7. – cyklo na rozhlednu ... (zobrazit článek)

Lednice 1.-4.7.2016
Napsáno: 27.7.2016Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v horkém letním počasí se zúčastnilo 16 turistů. Naší základnou se stal kemp Apollo nedaleko Lednice. V sobotu jsme navštívili zámek v Lednici včetně parku a Minaretu. Odtud jsme se přeplavili lodí k Janovu hradu a pak už jsme pěšky dorazili zpět do kempu. V neděli jsme se auty přesunuli na Pálavu, kde jsme zaparkovali nedaleko obce Klentnice. Pěšky jsme vystoupali na Dívčí hrady, kde jsme si užívali krásné výhledy na celou Pálavu. Kromě toho jsme tam potkali shromáždění místních obyvatel uctívající Věstonickou Venuši. Při zpáteční cestě jsme zdolali i kopec Děvín, který je nejvyšším kopcem Pálavy. ... (zobrazit článek)