Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Mistrovství ČR - Bílovec 2014
Napsáno: 2.7.2014Počet fotografií: 1Autor: Luboš Podlipný
Letošní Mistrovství republiky se konalo v severomoravském Bílovci, kam se kvalifikovala z našeho oddílu pouze jedna závodnice – Jana. Trať byla mírně kopcovitá a svojí délkou 5 350 m patřila k těm kratším,oblačné počasí závodníkům vyhovovalo. V silné konkurenci se Janě nepodařilo prosadit, i když předvedla svůj letošní nejlepší výkon z hlediska počtu trestných minut.   Tady jsou výsledky:   kategorie ... (zobrazit článek)

Český pohár Pacov 31.5.2014
Napsáno: 12.6.2014Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní sezónu Českého poháru jsme ukončili ve známém prostředí města Pacov. Organizátoři připravili trať v lesích severně od města. Běželo se za slunečného a větrného počasí, trať byla poznamenána dešti v předcházejících dnech. Naše tentokrát sedmičlenná výprava nedosáhla na žádné přední umístění, ale Jana si přesto vybojovala postup na Mistrovství republiky. Dalším příjemným výsledkem bylo výrazné snížení počtu trestných minut u Matyáše a Matěje. Tady jsou výsledky: Kategorie   jméno         umístění/celkem závodníků     trestné minuty      body                                    MŽci      Matyáš Mach                  15/24                                      6                      58,7   MŽky    Nikola Baladová              19/22                                      7                      31,2   SŽci       Matěj Petr                        15/23                                      6                      56,7               Jan Černý                         18/23                                      10                    39,2   SDky Jana Brejchová              ... (zobrazit článek)

Český pohár Kralovice 3.5.2014
Napsáno: 7.5.2014Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Letošní sezónu Českého poháru jsme zahájili ve známém  prostředí města Kralovice. Organizátoři tentokrát připravili trať v okolí rekreačního střediska Tišina nedaleko obce Kožlany, kde se takovéto závody dosud nekonaly. Běželo se za podmračeného a velmi chladného (4ºC) počasí, trať byla poznamenána dešti v předcházejících dnech. Naše tentokrát šestičlenná výprava nedosáhla na žádné přední umístění. Naši žáci poznali,že konkurence je i tentokrát velmi silná ,a že musí dále pracovat na zlepšení svých znalostí a fyzické kondice.
Tady jsou výsledky: Kategorie        jméno          umístění/celkem závodníků     trestné minuty             body                                    MŽci         Matyáš Mach                   16/21                                      19                    36,1   MŽky       Nikola Baladová               15/21                                      7                      49,4   SŽci       Jan Černý                           ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2014
Napsáno: 30.4.2014Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 16 závodníků z domácího oddílu a z oddílu  Moravská Slavia Brno.  O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo cca 20 pořadatelů a rozhodčích.  Ve slunečném a teplém počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru.  Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny 2014 - Beskydy
Napsáno: 15.3.2014Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
O letošních jarních prázdninách jsme se po 3 letech vrátili na chatu „Morávka „ ,kterou tvoří 2 útulné chalupy vedle sebe, v obci Morávka v Beskydech. Těšili jsme se, že tentokrát tady zažijeme tu pravou valašskou zimu, ale letošní zima byla ještě teplejší než v r.2011 a hory byly prakticky beze sněhu. Sobota 1.3. – příjezd, procházka v nejbližším okolí chaty. Neděle 2.3.. – pěší hledání sněhu v okolí Malého a Velkého Travného (10 km).
                          Pod Velkým Travným jsme objevili sníh ! Pondělí 3.3. – sjezdovky na Bílé, 3 běžkaři vyzkoušeli kvalitu sněhu na                           dvoukilometrovém úseku pod Velkým Travným. Úterý 4.3. – ... (zobrazit článek)

Adršpach
Napsáno: 7.2.2014Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Letošní teplá zima způsobila, že z výletu do známých skal jsme si odnesli nevšední dojmy. Většina ze 17 účastníků viděla poprvé skalní velikány pod popraškem sněhu, známý vodopád spoutaný ledem a zkusila si, že stoupání i scházení schodů pokrytých ušlapaným a zledovatělým sněhem vyžaduje daleko větší úsilí než v létě. Počasí nám přálo, občas na nás vykouklo sluníčko a ostrý vítr neměl šanci mezi skály proniknout. ... (zobrazit článek)

Mikuláš v Krkonoších 2013
Napsáno: 15.12.2013Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Protože na horách leželo jen pár centimetrů sněhu, tak jsme lyže nechali zatím odpočívat doma. Krakonoš nás ale překvapil a v noci z pátku na sobotu přisypal 15 cm nového sněhu. Teď už by se lyže hodily. Navzdory vytrvalému sněžení a silnému větru jsme v sobotu ráno vyrazili na pěší túru. Nejprve jsme se brodili hlubokým sněhem naučnou stezkou pod Hnědým vrchem a pak dál pokračovali na Pražskou a Kolínskou boudu. Zde jsme se ohřáli a občerstvili a ... (zobrazit článek)

Letní tábor Filipova Huť 2013
Napsáno: 26.8.2013Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný


Letošní tábor se uskutečnil na Šumavě na chalupě 
Ligy lesní moudrosti ve Filipově Huti. Celkem se tábora zúčastnilo 34 turistů, i když někteří se zdrželi jenom 1 týden. Ujeli jsme v závislosti na výkonnosti 220 až 400 km na kole a k tomu jsme přidali téměř 50 km pěšky. Počasí turistice přálo, i když některé dny naši aktivitu omezovalo příliš velké vedro.
20.7. – příjezd na chalupu, seznámení s nejbližším okolím 21.7. – cyklo přes Borovou Ladu na Knížecí pláně 22.7. – cyklo k Tříjezerní slati 23.7. – pěší na pohraniční vrch Březník 24.7. – cyklo přes Horskou Kvildu k Jezerní slati 25.7. – cyklo k Pramenům ... (zobrazit článek)

Psí zub 4.-7.7.2013
Napsáno: 12.7.2013Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný


 První a zároveň
prodloužený červencový víkend jsme se rozhodli trochu netradičně věnovat pěší
turistice v romantickém prostředí dolního toku řeky Sázavy. Útočiště jsme
našli ve starobylém srubu bez elektřiny a pitnou vodou ve 400 m vzdálené studánce.
Nakonec 9 členů oddílu našlo odvahu a sbalilo si do baťohů vše potřebné pro
pobyt v „divočině“ s vědomím,že srub s názvem Psí zub je od nejbližší
železniční stanice v Petrově vzdálený 4 km. Za vytrvalost jsme byli
odměněni následujícími 2 dny, kdy jsme se za příjemného letního počasí kochali
divokou krásou přírody v okolí Posázavské stezky. Stihli jsme vystoupit i
na nedaleký kopec Medník,kde roste ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 7.-9.6.2013
Napsáno: 16.6.2013Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný


Malá 11 členná skupina se v pátek statečně vydala na
cestu poznamenanou předchozími silnými dešti. Tábořiště bylo oproti předchozí
výpravě ještě více podmáčené, takže holínky se staly nejpoužívanější částí
výbavy každého účastníka.  V sobotu nám počasí přálo a mohli jsme se tak vydat na túru s cílem u vodní nádrže
Špinka u Červeného Kostelce. Tam se sice zatáhlo, bouřilo ze všech stran, ale
spadlo jen pár kapek. Na zpáteční cestě přes Červenou Horu a Slatinu nad Úpou
jsme se přesvědčili, jak velké štěstí jsme měli,protože na každém kilometru
jsme potkávali stopy po přívalovém dešti, kterému jsme unikli jen o vlásek. Do
tábořiště ... (zobrazit článek)