Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Sedloňov - cyklo 8. - 10.5.2009
Napsáno: 12.5.2009Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Poprvé po více jak 20-ti letech jsme navštívili Orlické hory mimo zimní sezónu a byli jsme uchváceni krásou jarní horské přírody v místech,která jsme dosud znali pouze se sněhovou peřinou. Deset cyklistů  v pátek ráno odhodlaně vystartovalo z Předměřic a za slunečného počasí jim cesta rychle ubíhala. Během poledního odpočinku  navštívili zámek Opočno a s novým elánem se pustili do kopců za Dobruškou,aby krátce před 17.hodinou všichni šťastně dorazili do školy v Sedloňově. V sobotu nám opět přálo počasí a tak nebylo divu,že jsme ujeli 50 km na trase : Sedloňov – Deštné – Luisino údolí – Zdobnice – Velká Deštná – Šerlich – Deštné – Prázovy ... (zobrazit článek)

Český pohár Palkovice
Napsáno: 3.5.2009Počet fotografií: 3Autor: Ája Podlipná
Letošní sezónu Českého poháru jsme zahájili v příjemném prostředí podhůří Beskyd. Organizátoři plně využili kopcovitého okolí a postavili pestrou trať, kde se závodníci rozhodně nenudili během po rovině. Naše tentokrát devítičlenná výprava se s prvním měřením sil na celostátní úrovni srovnala se ctí a kromě cenných bodů do celkového hodnocení jsme přivezli  dvě medaile a překvapivě i 5. místo v hodnocení červeného poháru ( počítá se na základě bodů získaných v kategoriích dorostu a dospělých). Příští závod se poběží 23.5. v Praze-Vinoři kde sice nelze čekat převýšení jako v Beskydech, ale věřím, že po rovině nám to poběží alespoň tak ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny - Jeseníky - Nové Losiny
Napsáno: 15.3.2009Počet fotografií: 6Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili ve velmi útulné chatě „Alena“ v Nových Losinách v Jeseníkách. Vzhledem k pozdnímu termínu našich jarních prázdnin jsme měli trochu obavy, jestli budeme mít na čem lyžovat. Příroda nás ale překvapila úplně naopak a tolik sněhu v březnu jsme už dlouho nezažili. Program tím pádem odpovídal výborným sněhovým podmínkám : Neděle 8.3. –   túra na běžkách z Červenohorského sedla na Švýcárnu a zpět za krásného   slunečného počasí. Luboš st. a Pavel H. využili ideálních podmínek a doběhli až těsně pod Praděd. Pondělí 9.3. – sjezdovky v Ramzové, vytrvalé sněžení donutilo sjezdaře po poledni k návratu na chatu. Úterý 10.3. –   túra na běžkách ze ... (zobrazit článek)

Sedloňov - Orlické hory 13.-15.2.2009
Napsáno: 21.2.2009Počet fotografií: 1Autor: Luboš Podlipný
Po dobrých zkušenostech z ledna jsme zopakovali lyžařský víkend ve škole v Sedloňově. Přivítal nás čerstvý prašan,kterého jsme si užili hlavně při stoupání neprošlapanou cestou na Černý kříž nad Sedloňovem. Odměnou za naše úsilí byl sjezd do Deštného po široké upravené stopě. Po krátkém občerstvení v útulném bufetu,jsme se vydali po lyžařských okruzích na pláních nad Deštným směrem k Sedloňovu. Túru jsme zakončili sjezdem sedloňovské sjezdovky. Vytrvalci opět využili večerní lyžování na sjezdovce. Ostatní si počkali na nedělní dopoledne. ... (zobrazit článek)

Pololetní prázdniny - Tanvald 29.1 - 1.2.2009
Napsáno: 12.2.2009Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Velmi komorní akce (bylo nás pouze 5) odměnila účastníky perfektní lyžovačkou v kouzelném prostředí Jizerských hor. Ubytování nám poskytli ve své klubovně tanvaldští tomíci z oddílu Zálesáci. Pátek jsme věnovali běžkám na trase Jizerka – Smědava a zpět. Zpestřením dne bylo jistě tlačení našeho auta po zledovatělé silnici na Jizerku. Sobotu si užili sjezdaři na Tanvaldském Špičáku od rána až do pozdního odpoledne. Nedělní dopoledne jsme věnovali výpravě na běžkách na vrchol Tanvaldského Špičáku. Sjezd vrchní části sjezdovky na běžkách si budou jistě všichni dlouho pamatovat, stejně jako hledání sjízdné cesty na pastvinách včetně překonání horského potůčku. Všichni,kdo nejeli,mohou litovat !   ... (zobrazit článek)

Sedloňov - Orlické hory 16.-18.1.
Napsáno: 19.1.2009Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Po roční pauze jsme se opět vrátili do bývalé školy v Sedloňově. Sněhové podmínky byly výborné, počasí také přálo,takže jsme mohli opět navštívit Masarykovu chatu na Šerlichu. Velmi příjemně překvapily naše nejmladší dívky Barbora a Alice,které celou trasu ujely bez reptání a s minimem pádů. Nenasytní sjezdaři ještě před večeří vyzkoušeli sjezdovku v Sedloňově při nočním lyžování. Sjezdařům patřilo i nedělní dopoledne,kdy i Barbora pilně sjížděla dětskou sjezdovku na běžkách a vyzkoušela i vlek.   ... (zobrazit článek)

MIKULÁŠ NA HORÁCH
Napsáno: 29.11.2008Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě firmy Cerea z Hradce Králové. Všichni,kdo se nezalekli nepříznivé předpovědi počasí (meteorologové strašili s vichřicí a oblevou),určitě nelitovali. Silný vítr třásl chatou pouze v pátek v noci, sobota byla už klidná a lehce mrazivá. I přes velmi hustou mlhu skupina běžkařů bez větších problémů dojela až na Černou horu a bezpečně se vrátila i zpět na chatu. Skupinka začátečníků mezitím pod vedením zkušených instruktorů (Jirka a Martin) na úpatí sjezdovky Zahrádky procvičovala základy abecedy jízdy na běžkách. Večer jsme na chatě přivítali Mikuláše bez anděla,ale s čertem a se spoustou dárků. Neděliní dopoledne ... (zobrazit článek)

Příjemný víkend v Pacově
Napsáno: 22.10.2008Počet fotografií: 3Autor: Ája Podlipná
Tradiční podzimní akce opět nezklamala a pod vedením pořádajícího oddílu TOM "Kamarádi" Pacov proběhla hladce a v příjemné atmosféře. Sobotní dopoledne patřilo závodu jednotlivců. Vzhledem k tomu, že se v posledních letech změnila pravidla Českého poháru tak, že všichni kromě nejmladších běhají jako jednotlivci i během hlavní sezóny, ztratil pacovský závod část ze své výjimečnosti. Nicméně pacovští ztrátu hbitě nahradili větším počtem azimutových úsekú - 2 pro nejmladší, 4 pro ostatní žáky a 8 pro dorost a dospělé. Závod proběhl za nádherného počasí za účasti cca 140ti závodníků. Zvláštní pozornost si jistě zaslouží naše nejmladší - Alice a Terezka, pro ... (zobrazit článek)

Mistrovství ČR - Ivančice
Napsáno: 29.6.2008Počet fotografií: 3Autor: Ája Podlipná
Mistrovstvím České Republiky v Ivančicích vyvrcholila 21.6. jarní část sezóny turistického závodu. Trať se po letech opět vrátila do příjemného prostředí místního lesoparku "Na Réně" a jako pozornost od stavitelů začínala výběhem k rozhledně. Jinak ale měla trať charakter krátkého sprintu, kde se okamžitě projeví každá chyba ( jako třeba moje bloudění v azimutovém úseku č.2 :-). Závod se současně započítával jako poslední do Českého poháru, takže jsme všichni bojovali o nějaký ten poslední bodík. Ti nejlepší z tohoto závodu a z celkového hodnocení poháru si zajišťují postup na podzimní Mezinárodní mistrovství v turistickém závodě, které se letos koná ve ... (zobrazit článek)

TZ I.stupně Břestek
Napsáno: 16.6.2008Počet fotografií: 3Autor: Ája Podlipná
První červnový víkend patřil závodům v Břestku u Uherského Hradiště. Jižní Morava si na nás nachystala poněkud humorné počasí, takže jsme hned v pátek byli omyti vydatným přívalovým deštěm a přeháňky nás nepravidelně stíhaly celý víkend, zatímco na závod se udělalo "příjemné" 26 stupňové vedro. Tento závod se zřejmě stane nejnáročnějším v této sezóně, protože při pohledu na převýšení ( pro červenou trať téměř 400m!!) mnozí nevěřili vlastním očím. Navzdory tomu jsme konečně slavili první medailové zisky. Zbytek víkendu zpestřil malý horolezecký výlet s TOM Horolezčata Brno, návštěva Buchlovického zámku a oprava porouchaného stanu ve stylu Pata a Mata. Na ... (zobrazit článek)