Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Letní tábor Chotiněves 2021
Napsáno: 26.8.2021Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil  na pomezí Českého středohoří a Kokořínska  v obci Chotiněves u Litoměřic v soukromé chalupě. 18 účastníků mimo jiné ocenilo velkou zahradu a prostornou stodolu,kde jsme se scházeli k jídlu i zábavě. Ujeli jsme 304 km na kole a k tomu jsme přidali 15 km pěšky. Počasí turistice celkem přálo,a proto jsme vyráželi raději na kratší túry, ale zase častěji.   24.7. – příjezd na chalupu,seznámení s nejbližším okolím. 25.7. – cyklo na hrad Helfenburk 26.7. – cyklo na zříceninu hradu Litíš 27.7. – koupaliště v Úštěku 28.7. – cyklo do zámku Ploskovice 29.7. – pěší túra na Kalvárii u Úštěku 30.7. – cyklo do Terezína, návštěva pevnosti ... (zobrazit článek)

Nové Mlýny
Napsáno: 18.7.2021Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v příjemném letním počasí se zúčastnilo 10 turistů. Naší základnou se stal autokemp Free star ve Strachotíně. V neděli jsme se vydali do Dolních Věstonic a odtud jsme vystoupali na Dívčí hrad, odkud je krásný výhled na celou Pálavu. Po krátkém odpočinku jsme sestoupili do Pavlova a podél Novomlýnských nádrží jsme se vrátili do Strachotína. V pondělí jsme se přesunuli nejprve autem do Mikulova, kde jsme navštívili jeskyně Na Turoldu. Po prohlídce jsme se přesunuli do obce Klentnice, kde jsme vystoupali na zříceninu Sirotčí hrádek. Kromě přírodních krás jsme během pobytu při večerních procházkách obdivovali kvalitu místních vín.   ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 11.-13.6.2021
Napsáno: 20.6.2021Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Sobotní ráno bylo jasné a slibovalo horký den, a proto se naše 13 členná skupinka vydala ještě před 10.hodinou na cyklotúru na přehradu Les Království u Dvora Králové. Naše trasa vedla přes Vlčkovice a Stanovice do Žirče. Zde jsme opustili silnici a vydali se po cyklostezce podél železniční tratě a následně po zelené turistické značce k přírodní památce Čertovy hrady. Cesta byla místy pro kola obtížně sjízdná, ale všichni statečně překonali všechny přírodní nástrahy. Po výjezdu z lesa nás už čekal jen sjezd do Bílé Třemešné a dál  k přehradě. ... (zobrazit článek)

Miletín
Napsáno: 30.5.2021Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
V sobotu ráno se u klubovny v Předměřicích sešlo 14 dychtivých turistů. Za necelou půlhodinu jsme auty dorazili na náměstí v Miletíně. Zde jsme měli od 10 hodin domluvenou prohlídku rodného domku K.J.Erbena a klášterního sklepení. Čas nám rychle ubíhal, když jsme naslouchali poutavému a vtipnému výkladu pana průvodce. Po prohlídce a svačině jsme se vydali po naučné stezce K.J.Erbena. Čekalo nás celkem 10 zastavení, na kterých děti hledaly odpovědi na otázky uvedené v plánku stezky.   ... (zobrazit článek)

Cyklovýlet
Napsáno: 30.5.2021Počet fotografií: 1Autor: Luboš Podlipný
V sobotu 8.5.2021 se vydalo 19 cyklistů na první letošní společnou vyjížďku. První zastávka byla v Hoříněvsi, kde jsme si prošli naučnou stezku v Hoříněvské bažantnici. Dále jsme pokračovali do Máslojed a projeli lesem Svíb, kde se v roce 1866 odehrála jedna z bitev Prusko-Rakouské války. Odtud jsme pokračovali do obce Chlum, kde jsme se občerstvili a někteří vystoupali i na rozhlednu. ... (zobrazit článek)

Chotiněves u Litoměřic
Napsáno: 10.10.2020Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Skupina 15 tomíků se dopravila do Chotiněvse v pátek navečer auty, mimo jiné i dopravním automobilem hasičů z Nedělišť. V sobotu celý den pršelo a tak jsme rádi využili naše auta k přepravě do městečka Krupka na úpatí Krušných hor. Zde jsme nejprve navštívili Hasičské muzeum a po obědě jsme se přesunuli do nedaleké  štoly Starý Martin. Zde jsme si prošli asi 600 m dlouhou prohlídkovou trasu a seznámili se s dlouhou historií dobývání cínových rud v tomto kraji. V neděli bylo příznivější počasí pro turistiku a tak jsme se dopravili do obce Tisá nedaleko Děčína. Zde jsme prošli malý i velký okruh v Tiských stěnách a snažili ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 11.-13.9.2020
Napsáno: 29.9.2020Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. S ohledem na nejmladší účastnici Beátku trvala cesta trochu déle, takže na tábořiště skupina dorazila téměř za tmy. Sobotní ráno bylo jasné a slibovalo hezký den. Jenže Nikola zjistila,že má poškozenou přehazovačku a elektrokolo paní učitelky přestalo fungovat. Proto jsme se rozdělili, kdy část odjela na cyklotúru k rozhledně v Žernově a část zůstala v tábořišti a čekala na dovoz náhradního kola pro Nikolu a klíče k odemknutí baterky na elektrokole. Nakonec vše dobře dopadlo a všichni jsme se setkali pod rozhlednou. Zbytek odpoledne děti pomáhaly při úklidu dřeva u ohniště a seznamovaly ... (zobrazit článek)

Letní tábor Sloup 2020
Napsáno: 18.8.2020Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil v podhůří Lužických hor v chalupě A-TOMu ve Sloupu. 18 účastníků mimo jiné ocenilo velkou společenskou místnost s dvěma stoly na stolní tenis, pískoviště a hřiště s umělým povrchem na míčové hry. Ujeli jsme 247 km na kole a k tomu jsme přidali 23 km pěšky. Počasí turistice celkem přálo,a proto jsme vyráželi raději na kratší túry, ale zase častěji.   25.7. – příjezd na chalupu,seznámení s nejbližším okolím. 26.7. – cyklo do Jablonného v Podještědí na zámek Lemberk 27.7. – cyklo na zříceninu hradu Milštejn, skála smrti u Kunratic 28.7. – pěší túra po skalních vyhlídkách v okolí Sloupu, rozhledna. Odpoledne koupaliště a večer návštěva divadelního představení Kočičí pohádky ... (zobrazit článek)

Brdy
Napsáno: 9.7.2020Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v příjemném letním počasí se zúčastnilo pouze 6 turistů. Naší základnou se stal autokemp Veselý Habr u obce Volduchy nedaleko Rokycan.. V sobotu jsme se přesunuli nejprve autem do obce Teslíny, která je nejvýše položenou obcí v Brdech. To jsme ocenili při túře k Padrťským rybníkům, kdy jsme šli stále po rovině nebo mírně klesali. Cestou jsme minuli místo, kde měl být umístěn americký radar a kolem chaty Václavka jsme došli opět do Teslín. Navečer jsme podnikli ještě krátkou vycházku v okolí kempu. V neděli jsme chtěli vystoupat na Třemšín u Rožmitálu. Do výchozího bodu v Hutích pod Třemšínem jsme autem nedojeli, protože necelý kilometr před ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 12.-14.6.2020
Napsáno: 18.6.2020Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Tomáše okolní příroda tak zaujala,že v Krábčicích přehlédl odbočku a cestu si trochu prodloužil. Sobotní ráno bylo jasné a slibovalo horký den, a proto se naše 11 členná skupinka vydala ještě před 10.hodinou na cyklotúru do Úpice. Již v Újezdci se ukázalo, že dusno je nad síly Vojty a Terezky, a proto se za doprovodu paní učitelky vrátili do tábořiště. Ostatní pak pokračovali přes Hořičky, Libňatov a Havlovice na náměstí do Úpice. Zde jsme navštívili místní muzeum, kde jsme mimo jiné shlédli zajímavou expozici o pobytu rodiny spisovatele Karla Čapka ... (zobrazit článek)