Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Moravský kras
Napsáno: 24.8.2012Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  O prodlouženém víkendu 5.-8.července se 14 odrostlejších tomíků vydalo poznávat naše největší krasové území. Ubytování jsme našli v podkroví chaty Macocha pouze několik metrů od stejnojmenné propasti. Čas jsme dokonale využili a postupně navštívili všech 5 přístupných jeskyní – Kateřinskou, Punkevní, Výpustek, Sloupsko-Šošůvské a Balcarku. Svým charakterem se od ostatních liší jeskyně Výpustek, protože v minulém století ji postupně využívala armáda československá, německá a česká.  Místo krápníků je zde k vidění např. zařízení podzemního vojenského krytu.  Během pobytu nás provázelo typické letní počasí, takže nejnáročnější byl přechod mezi letním vedrem a chladem 7°C v jeskyních.  Čas zbyl i na osvěžení v rybníku v nedalekých Jedovnicích. ... (zobrazit článek)

Mistrovství ČR Mikulášovice 2012
Napsáno: 22.6.2012Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní Mistrovství republiky se konalo v severočeských Mikulášovicích, kam se kvalifikovali z našeho oddílu 3 závodníci – Kristýna, Luboš a Alena. Čekala na ně kopcovitá trať a slunečné teplé počasí. Nakonec se v silné konkurenci nikomu nepodařilo dosáhnout na medaili, ale všichni odvedli solidní výkon a potvrdili své umístění v letošním ročníku Českého poháru.   Tady jsou výsledky:   kategorie ... (zobrazit článek)

Český pohár Malenovice 9.6.2012
Napsáno: 15.6.2012Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Další závod Českého poháru nás zavedl až na úpatí Beskyd pod Lysou horu do malé obce Malenovice. Pořadatelé dokonale využili kopcovitý terén a připravili dlouhou a náročnou trať, která byla po nočním dešti kluzká. Těžké podmínky umocnil ještě déšť provázející závodníky během sobotního dopoledne. Naše malá výprava tentokrát čítající pouze 5 závodníků se s tratí vypořádala se ctí a Lubošovi se dokonce podařilo ukořistit medaili. Odměnou pro všechny zúčastněné bylo jistě ubytování v blízkém hotelu, který nám poskytl zázemí, jaké jsme na závodech ještě nezažili.  










Tady jsou výsledky: Kategorie        jméno             umístění/celkem ... (zobrazit článek)

Český pohár Lovosice 19.5.2012
Napsáno: 26.5.2012Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Letošní sezónu Českého poháru jsme zahájili v, pro většinu závodníků, neznámém  prostředí města Lovosice. Organizátoři připravili na svazích kopce Lovoše krátkou,ale přesto náročnou trať.. Běželo se za slunečného a  teplého počasí. Naše tentokrát desetičlenná výprava sice nedosáhla na žádné přední umístění, ale přesto si Kristýna a Alena zajistily postup na Mistrovství republiky. Naši nejmladší nováčci zatím sbírali zkušenosti. Poznali,že konkurence je velmi silná ,a že musí dále pracovat na zlepšení svých znalostí.  









Tady jsou výsledky: Kategorie        jméno          umístění/celkem závodníků     trestné minuty     body NŽky              Nikola Baladová                   17/20                          12                    14,3                        Kateřina Voňková                 18/20                          31                    0          NŽci               ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 11.-13.5.2012
Napsáno: 18.5.2012Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Skupina tradičních účastníků se opět rozrostla o 3 nováčky . Páteční podvečer byl nezvykle teplý a slunečný, takže cyklisti přijeli do Velké Bukoviny zvlhlí vlastním potem. Není proto divu, že většina hledala osvěžení v tradiční činnosti - stavění přehrad z kamenů v potoce.  V sobotu  ráno přišlo očekávané ochlazení a déšť, který nám nedovolil vyjet na plánovanou túru do Úpice. Naštěstí se před polednem  počasí umoudřilo a my jsme po obědě mohli vyrazit alespoň na krátkou projíždku po blízkém okolí po trase Velká Bukovina – Chvalkovice – Sebuč – Vlčkovice – Velká Bukovina o délce 12 km. Při té příležitosti jsme se seznámili s novou ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2012
Napsáno: 7.5.2012Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Závodu se zúčastnilo 22 závodníků z domácího oddílu a z oddílu TOM Bobři Vinoř.  O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo cca 20 pořadatelů a rozhodčích. Trať byla po nočním  a ranním dešti blátivá, což přimělo pořadatele zrušit kontrolu plížení. Přes chladnější počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru.  Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Sedloňov 9.-11.3.2012
Napsáno: 1.4.2012Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Po dobrých zkušenostech z ledna jsme zopakovali lyžařský víkend ve škole v Sedloňově. Kdo se nezalekl špatných zpráv o předpovědi počasí, určitě nelitoval. Přivítaly nás upravené stopy s dostatkem sněhu, na kterém se dobře stoupalo i sjíždělo. Proto jsme dojeli na Šerlich celkem brzo a část skupiny mohla  po krátkém občerstvení v Masarykově chatě pokračovat dál na Velkou Deštnou. Na zpáteční cestě bylo sice poměrně teplo, ale stopa vydržela zmzlá a sjezdy byly příjemně rychlé. Jirka se skupinou začátečníků pilně trénoval na okruzích u Deštného, většina si vyzkoušela sjetí sjezdovky v Sedloňově a stihli i příjezd Rampušáka do Sedloňova. Sjezdaře v neděli dopoledne trochu potrápilo počasí ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny 2012 - Jeseníky
Napsáno: 1.3.2012Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní jarní prázdniny jsme strávili v chatě „Daniela“ v obci Nové Losiny v Jeseníkách..Dobré sněhové podmínky jsme  náležitě využili :   Neděle 19.2.. – túra na běžkách z Červenohorského sedla na Švýcárnu (16 km).                              Provázel nás silný vítr se sněžením, po upravené stopě nebylo ani                              památky, zato přelézání metrových sněhových dun jsme si užili                             dosytosti. Pondělí 20.2. – sjezdovky v Koutech nad Desnou( nejmodernější sjezdovka v ČR),                             4 běžkaři  se vydali opět na Švýcárnu, tentokrát za slunečného                             počasí s krásnými výhledy zejména z vrcholku Pradědu. Úterý 21.2. – túra na běžkách z Červenohorského sedla na Šerák (20 km). Silný                        mráz a vítr prověřil odolnost všech 12 lyžařů, kteří absolvovali celou                        trasu. Středa ... (zobrazit článek)

Sedloňov 13.-15.1.2012
Napsáno: 1.2.2012Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Tentokrát jsme měli s sebou skupinku začátečníků, která se na místním hřišti pod kostelem učila lyžařskou abecedu pod vedením trpělivého Jiřího. Sněhové podmínky byly příznivé v podobě několika centimetrů čerstvého prašanu. Zdatnější lyžaři se vydali směrem na Šerlich, a protože sníh byl docela rychlý, dojeli jsme až pod Velkou Deštnou a na občerstvení na Masarykově chatě jsme se zastavili při zpáteční cestě. Nenasytní sjezdaři ještě před večeří vyzkoušeli sjezdovku v Sedloňově při nočním lyžování. Sjezdařům patřilo i nedělní dopoledne, kdy i začátečníci na běžkách pilně trénovali sjíždění svahu na cvičné ... (zobrazit článek)

Mikuláš v Krkonoších 2011
Napsáno: 6.12.2011Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Tentokrát byly hory ještě bez sněhu a tak jsme lyže nechali zatím odpočívat doma. Přesto jsme nezaháleli a v sobotu vyrazili na pěší túru. Prošli jsme naučnou stezku pod Hnědým vrchem a pokračovali kolem Pražské boudy na Kolínskou boudu. Zde jsme se občerstvili a v husté mlze se vydali na zpáteční cestu, kterou jsme zakončili pod rozhlednou na Hnědém vrchu a sestupem po přilehlé sjezdovce. Večer jsme na chatě přivítali Mikuláše s čertem a se spoustou dárků. V neděli od rána hustě pršelo,takže dopoledne jsme strávili při ... (zobrazit článek)