Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Sedloňov 3. - 5.3.2023
Napsáno: 18.3.2023Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu.            Tentokrát nás bylo pouze 5, ale byli jsme odměněni výbornými podmínkami pro lyžování. Přímo v Sedloňově téměř žádný sníh nebyl a tak jsme si v sobotu přivstali, abychom stihli volné parkoviště na Šerlichu. Čerstvě upravená stopa nás dovedla na Velkou Deštnou. Sněhové podmínky byly vynikající a užívali jsme si jich i na cestě Pod Homoli a dál na Pěticestí. Zde jsme se občerstvili a vydali se na zpáteční cestu na Šerlich. Všichni jsme měli v nohách 26 km, ale Kačce s Ondrou to nestačilo. protože ještě využili noční lyžování na sjezdovce ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny Krušné hory 2023
Napsáno: 25.2.2023Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě  Krušnohorský Grund ve Vejprtech v Krušných horách . Sněhu moc nebylo,ale v nadmořské výšce kolem 1000 m byly stopy na české a zejména na německé straně kvalitně upravené. Po většinu dní panovalo slunečné počasí, takže kromě odpočinkové středy jsme každý den lyžovali.   Sobota 11.2. – příjezd, seznámení s chalupou, procházka po okolí. Neděle 12.2. – túra na běžkách z Božího Daru na Myslivnu a kolem Božídarského Špičáku  do   Božího Daru (10 km) Pondělí 13.2. – sjezdovky  v Měděnci v areálu Alšovka,skupina běžkařů trénuje na biatlonovém stadionu v Oberwiesenthalu, vyjede na Fichtelberg a vrátí se zpět na stadion (6 km) Úterý 14.2. – túra na běžkách ... (zobrazit článek)

Sedloňov 20. - 22.1.2023
Napsáno: 27.1.2023Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. V pátek nebyl v Sedloňově prakticky žádný sníh a tak jsme jen doufali, že se vyplní předpověď počasí a v noci začne chumelit. Měli jsme štěstí, ráno bylo venku 5 cm sněhu a stále připadával. Dopoledne jsme pekáčovali na svahu vedle sjezdovky a odpoledne jsme se už věnovali běžkám. Jirka na místním hřišti učil Míšu lyžařskou abecedu, ostatní se vydali po cestě za kostelem kolem obory směrem k Sedloňovskému vrchu. Asi po hodině prošlapávání stopy v čerstvém sněhu jsme se obrátili a užili si bezpečný sjezd zpátky do Sedloňova. V neděli jsme prozkoumali zasněžené ... (zobrazit článek)

Mikuláš na horách 2022
Napsáno: 3.12.2022Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo opět  v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Na horách během týdne napadlo trochu sněhu, ale na lyže to nebylo. Přesto nám sníh trochu zkomplikoval výjezd aut k chatě, ale po nasazení řetězů to dobře dopadlo. V sobotu jsme se vydali na tradiční túru. Nejprve jsme prošli naučnou stezku pod Hnědým vrchem k chatě Svornost a odtud jsme pokračovali kolem Pražské boudy až na Kolínskou boudu.. Zde jsme se občerstvili a pak se vraceli  stejnou cestou. Odpoledne ještě zbylo dost času, aby si děti užily sněhu v okolí chaty  Večer jsme na chatě přivítali Mikuláše s andělem ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 9.-11.9.2022
Napsáno: 27.9.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu probíhal zpočátku bez problémů za příjemného letního počasí, ale těsně před cílem přišla bouřka, takže většina cyklistů promokla na kůži. Vzhledem k nesjízdné přístupové cestě muselo auto s batohy zůstat na kraji lesa. Promočené cyklisty tak před spaním čekala ještě cesta pro spacáky a další věci potmě a mezi stružkami vody, které tekly po rozmoklé cestě. Sobotní ráno bylo mlhavé, ale my jsme neotáleli a vydali se na túru, jejímž cílem byl Hrádeček u Trutnova a zřícenina hradu Břecštejn. Zpočátku jsme jeli přes důvěrně známá místa – Chvalkovice, Brzice , Hajnice. Dále jsme pokračovali na Staré ... (zobrazit článek)

Letní tábor Frýdlant nad Ostravicí 2022
Napsáno: 14.8.2022Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil  v podhůří Beskyd  ve Frýdlantu nad Ostravicí v chalupě Asociace TOM. 23 účastníků mimo jiné ocenilo dostatek prostoru v chalupě i přilehlou zahradu, kterou jsme využili k většině her. Ujeli jsme 255 km na kole a k tomu jsme přidali 27 km pěšky. Vzhledem k horskému terénu jsme vyráželi raději na kratší túry, ale zase častěji.   23.7. – příjezd na chalupu,seznámení s nejbližším okolím. 24.7. – cyklo na rozhlednu Okrouhlá 25.7. – pěší na vrch Ondřejník, odpoledne koupaliště 26.7. – prší,táborové hry 27.7. – cyklo na vrch Prašivá 28.7. – cyklo na Pustevny 29.7. – cyklo na zříceninu hradu Hukvaldy,večer táborák 30.7. – volný den,táborové hry 31.7. – prší,vlakem do Kopřivnice, muzeum ... (zobrazit článek)

Znojemsko 3.-6.7.2022
Napsáno: 9.7.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v příjemném letním počasí se zúčastnilo 10 turistů. Naší základnou se stal autokemp Penzion-Camp Havraníky. Ještě v neděli odpoledne jsme se vydali na krátkou procházku do blízkého okolí Havraník. Prošli jsme přes Havranické vřesoviště, vyzkoušeli vysutou lávku přes Dyji a ve vinici Šobes ochutnali místní vína. V pondělí jsme vyrazili do nedalekého Šatova, kde jsme postupně navštívili Malovaný sklep, pěchotní srub Zahrada, který byl součástí opevnění hranic před 2.světovou válkou, a nakonec sklepní labyrint. V úterý jsme se auty přesunuli do Znojma, kde jsme chtěli navštívit proslulé podzemí. Bohužel vstupenky již byly vyprodané a tak jsme si prohlédli Znojemský hrad a rotundu sv.Kateřiny. ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 3.-5.6.2022
Napsáno: 8.6.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Na základně jsme se sešli s tomíky z oddílu Plamínek z Hradce Králové. V sobotu jsme nejeli na žádnou cyklotúru, ale děti se věnovaly táborovým hrám a dospělí se pustili do opravy dřevníku. Den při hrách a práci rychle uběhl a všichni si rádi odpočinuli při večerním posezení u táboráku a opékání buřtů. Nedělní dopoledne děti nejprve pomohly při úklidu dřeva kolem nového dřevníku a pak se opět věnovaly svým hrám. ... (zobrazit článek)

Lázně Bohdaneč
Napsáno: 24.5.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
V neděli ráno se u klubovny v Předměřicích sešlo 12 dychtivých turistů. Za necelou půlhodinu jsme auty dorazili do Lázní Bohdaneč a zaparkovali nedaleko od náměstí. Odtud jsme se vydali k Bohdanečským rybníkům, kde je zřízena Národní přírodní rezervace. Předmětem ochrany je zejména významná ornitologická lokalita. Proto jsme nejprve zamířili k Musílkově pozorovatelně, v jejímž okolí se prohánělo velké množství vodních ptáků, zejména labutí. Druhá část naučné stezky nás vedla mezi dalšími rybníky a mokřadními lesy. Asi po 2 km jsme přešli na polní cestu, která nás dovedla zpět do městečka.  ... (zobrazit článek)

Cyklovýlet Libníkovice
Napsáno: 1.5.2022Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Cílem letošní první cyklovyjíždky byla rozhledna v Libníkovicích. Za příjemného jarního počasí se sešla v  9 hodin  skupina 13 malých i velkých turistů u klubovny v Předměřicích. Trasa vedla přes Lochenice, Skaličku a Skalici do Černilova. Zde jsme navštívili barevný větrný mlýn. Odtud jsme pokračovali přes Librantice do Libníkovic. U rozhledny jsme se občerstvili a pak se vydali na zpáteční cestu přes Slatinu a Piletice. Trasu dlouhou 36 km všichni dokončili ve zdraví a bez defektu. ... (zobrazit článek)