Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Český pohár Český Brod
Napsáno: 11.5.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní sezónu Českého poháru jsme zahájili v příjemném prostředí nedaleko Prahy. Organizátoři plně využili kopcovitého okolí a postavili pestrou trať v malebném lesním prostředí, kde se závodníci rozhodně nenudili během po rovině. Terén byl po předešlých deštích místy kluzký,ale jinak během závodu panovalo příjemné oblačné počasí. Naše tentokrát osmičlená výprava se s prvním měřením sil na celostátní úrovni srovnala se ctí a kromě cenných bodů do celkového hodnocení jsme přivezli  jednu medaili.  
Tady jsou výsledky: ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě
Napsáno: 1.5.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Závodu se zúčastnilo pouze 19 závodníků z domácího oddílu a z oddílu TOM Bobři Praha-Vinoř.  O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo cca 25 pořadatelů a rozhodčích. Za pěkného počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru.   Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Sedloňov 26.- 28.2.2010
Napsáno: 5.3.2010Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Po dobrých zkušenostech z ledna jsme zopakovali lyžařský víkend ve škole v Sedloňově. Kdo se nezalekl špatné předpovědi počasí, určitě nelitoval. Přivítalo nás slunečné počasí a jarní sníh po ránu zmrzlý a odpoledne na sluníčku rozbředlý,což trošku ztížilo mazání lyží. Po tvrdé upravené stopě ze Sedloňova na Sedloňovský vrch jsme se trochu smekali,ale pak jsme si užili sjezd do Deštného po široké upravené stopě. Po krátkém občerstvení v útulné hospůdce,jsme se vydali po lyžařských okruzích na pláních nad Deštným směrem k Sedloňovu. Túru jsme zakončili sjezdem sedloňovské sjezdovky. Sjezdaři opět využili večerní lyžování na sjezdovce a užili si i nedělní dopoledne. ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny - Šumava - Prášily
Napsáno: 15.2.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní jarní prázdniny jsme strávili ve velmi útulné chatě „U Jakuba „ v Prášilech na Šumavě. Šli jsme do známého prostředí,protože jsme zde trávili jarní prázdniny již před 4 lety. Sněhu bylo dostatek a stále připadával,což asi nejvíce zaskočilo rolby na úpravu běžeckých stop – za celý týden jsme nepotkali ani jednu a většinu stop jsme si museli prošlapávat sami. To nás ale neodradilo a program odpovídal výborným sněhovým podmínkám : Neděle 31.1. – túra na běžkách z Prášil přes Slunečnou na Poledník a zpět do                             Prášil za mrazivého a místy větrného počasí.. Vrcholu Poledníku                             dosáhlo jen několik odolných jedinců. (21 km)
Pondělí ... (zobrazit článek)

Sedloňov 15. - 17.1.2010
Napsáno: 20.1.2010Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Škola v Sedloňově je po rekonstrukci a díky ochotě pana starosty jsme ji mohli opět využít jako naši ubytovnu.. Sněhové podmínky byly výborné, počasí také přálo,takže jsme mohli opět navštívit Masarykovu chatu na Šerlichu. Krátce po začátku túry se sice Jirka s Martinem  museli kvůli žaludečním potížím vrátit,ale ostatní si užívali perfektně upravenou stopu. Nenasytní sjezdaři ještě před večeří vyzkoušeli sjezdovku v Sedloňově při nočním lyžování. Sjezdařům patřilo i nedělní dopoledne a neodradilo je ani husté sněžení a silný vítr. ... (zobrazit článek)

Mikuláš v Krkonoších
Napsáno: 12.12.2009Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Tentokrát nebylo po sněhu  na horách ani památky a tak jsme lyže nechali doma. Sobota nás přivítala mlhou hustou tak,že by se dala krájet. Za drobného sněžení jsme stoupali přes Severku až  k bufetu na Rozcestí,který byl bohužel zavřený. Tady už docela pěkně foukalo a mrzlo. Po rychlé svačince jsme se vydali k Tetřevím boudám,kdy jsme těsně před nimi zjistili,že jsou rovněž mimo provoz. Nakonec jsme byli odměněni za vytrvalost otevřenou Lesní boudou,kde jsme se hlavně ohřáli a usušili i různými dobrotami žaludek potěšili. Takto ... (zobrazit článek)

Janov v Jizerských horách 25.-28.9.2009
Napsáno: 30.9.2009Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Skupina 18 tomíků se dopravila do Janova v pátek navečer částečně vlakem a částečně osobními auty. V sobotu jsme využili naše auta k přepravě do výchozího místa celodenní túry v Oldřichově. Trasa vedla krásnou horskou přírodou s bukovými a smrkovými lesy a s krásnými výhledy do širokého okolí. Za krásného počasí jsme na trase Oldřichov – Poledník – Bílá kuchyně – Hřebínek- Tetřeví boudy – Štolpichy – po Viničné cestě zpět do Oldřichova ušlapali 25 km ! V neděli jsme měli méně náročný program (12 km), kdy jsme zdolali rozhlednu Slovanku a nedalekou Královku. Pak už jsme jen seběhli zpět do Janova a navštívili místní bobovou dráhu. V pondělí ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend Bukovina 11.-13.9.2009
Napsáno: 14.9.2009Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Až na třetí pokus se podařilo tuto akci uskutečnit,na jaře nás totiž 2x zaskočilo nepříznivé počasí. V pátek navečer se celá skupinka (8 cyklistů + 2 v doprovodném autě) bez problémů přesunula po vlastní ose z Předměřic do Velké Bukoviny a ujela při tom 28 km. V sobotu  byla naším cílem přehrada Les Království u Dvora Králové,kde se sice původně plánovaná prohlídka elektrárny neuskutečnila,ale krásná architektura přehradní hráze rozhodně stála za ujeté kilometry. Nakonec těch kilometrů bylo více jak 40 na trase Velká Bukovina – Choustníkovo Hradiště- Žíreč – Zálesí – Čertovy hrady – Bílá Třemešná – Les Království – Dvůr Králové – Zboží – Choustníkovo ... (zobrazit článek)

Mezinárodní mistrovství v TZ 4.-5.9.2009
Napsáno: 7.9.2009Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Mezinárodní mistrovství v turistickém závodě se letos konalo v Uherském Hradišti. Pořadatelé připravili pro závodníky náročnou kopcovitou trať,kterou noční déšť udělal ještě těžší. Náš oddíl reprezentoval kategorii mladších dorostenců Luboš Podlipný a v kategorii ženy-A Alena Podlipná. Luboš obsadil 9.místo, Alena si vyběhla 5.místo. Oba naše závodníky připravil o lepší výsledek absolutní výpadek na míčkách. ... (zobrazit článek)

Letní tábor - Dědov 2009
Napsáno: 31.8.2009Počet fotografií: 4Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil nedaleko Adršpašsko-teplických skal v chalupě A-TOMu v Dědově. 21 účastníků mimo jiné ocenilo vaření na peci a mytí v osvěžující vodě Metuje, ujelo 340 km na kole a k tomu přidalo 40 km pěšky. Počasí turistice přálo, takže „volných“ dní bylo minimálně : 25.7. – příjezd na chalupu, 5 odvážlivců po vlastní ose na kolách 26.7. – cyklo do Police nad Metují, návštěva muzea stavebnice Merkur, kde jsme obdivovali model ocelového města a zkusili sestavit vlastní modely podle své fantazie 27.7. – cyklo na Hvězdu v Broumovských skalách, procházka ve skalách včetně vyzkoušení horolezeckých dovedností na cvičné skále 28.7. – pěší túra do Teplických skal ... (zobrazit článek)