Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718 

TZ I.stupně Borotín
Napsáno: 3.6.2008Počet fotografií: 2Autor: Ája Podlipná
Druhý závod českého poháru jsme absolvovali v poněkud komornější sestavě, bez našich nejmladších závodníků. Pořádající TOM Delfíni Borotín potvrdil svou pověst nejen výborných závodníků, ale i organizátorů a připravil po všech stránkách perfektní závod. Trať byla rozmanitá i náročná - 3km pro mladší, 6km pro starší kategorie, nepříjemné úvodní stoupání a náročné azimuty vyžadovaly především vytrvalost a zkušenost závodníků. Překvapivé a myslím, že v historii závodů ojedinělé, bylo umístění kontroly "Uzly" pro červenou trať do sklepení místního hradu. Celý závod doprovodilo krásné počasí. A takhle jsme dopadli: 

... (zobrazit článek)

TZ I.stupně Bohumín
Napsáno: 6.5.2008Počet fotografií: 3Autor: Ája Podlipná
Letošní sezónu Českého poháru v Turistickém závodě jsme zahájili v Bohumíně. Trať v okolí meandrů řeky Odry byla prakticky bez převýšení a zdánlivě lehká, s čímž by ale asi nesouhlasili později starující závodníci, kteří ji absolvovali v hustém dešti. Večer jsme pak vyrazili za relaxací do místního akvacentra. Na zpáteční cestě jsme se zastavili v Ostravě a udělali si výlet do Hornického muzea na Landeku. V areálu bývalého dolu Anselm jsou vystaveny různé důlní stroje, také jsme sfárali několik metrů pod zem a nakonec jsme si prohlédli expozici věnovanou báňskému záchranářství. Příští závod ČP se koná 24.5. v Borotíně.

... (zobrazit článek)

Turistický závod II. stupně Biřička, 26.4.2008
Napsáno: 5.5.2008Počet fotografií: 3Autor: Ája Podlipná
Poslední dubnovou sobotu jsme již tradičně uspořádali v okolí rybníka Biřička turistický závod, který je zároveň mistrovstvím Královehradeckého kraje. Na rovinatou trať v hradeckých lesích vyběhlo celkem 31 závodníků z našeho oddílu a z oddílu Bobři Vinoř z Prahy. Pro mnohé to byl vůbec první závod v životě, kde si vyzkoušeli nejen svoji rychlost, ale i znalosti naučené během minulých měsíců. Většina účastníků si tak zajistila postup na závody Českého poháru, které se konají během května a června v Bomuníně, Borotíně a Břestku.
Výsledky:
nejmladší žákyně - Kateřina Zákostelská+Barbora Tomanová                     1.místo
                                   Kateřina Tomanová+Tereza Merxbauerová           ... (zobrazit článek)