Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2015
Napsáno: 30.4.2015Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 23 závodníků z domácího oddílu a z oddílu  TOM Mikulášovice.  O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo 17 pořadatelů a rozhodčích.  V chladném a větrném počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a  zajistili si postup do závodů Českého poháru.  Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny 2015 - Šumava
Napsáno: 6.4.2015Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě Ligy lesní moudrosti ve Filipově Huti na Šumavě, kde jsme již 2x prožili letní tábor. O to víc jsme byli zvědaví, jaké to tady bude v zimě. Měli jsme štěstí, protože sněhu bylo tak akorát a k tomu nám vyšlo několik slunečných dní, takže jsme se v lyžařských aktivitách nemuseli nijak omezovat.   Sobota 7.3. – příjezd, projíždka na běžkách v nejbližším okolí chaty. Neděle 8.3.. – túra na běžkách na Březník a přes Modravu zpět na Filipovu Huť (20 km) Pondělí 9.3. – sjezdovky na Zadově,skupina běžkařů navštívila Horskou Kvildu
  a přes  Kvildu se vrátila na chalupu. Úterý 10.3. ... (zobrazit článek)

Sedloňov 13.-15.2.2015
Napsáno: 23.2.2015Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Ve srovnání s lednovou návštěvou jsme tentokrát měli štěstí a Sedloňov byl pod sněhem. Toho jsme hned v sobotu využili a vypravili se na tradiční túru na Šerlich, kterou zvládly i naše mladší dívky. Sjezdaři využili dobrých sněhových podmínek na sjezdovkách v Deštném. V neděli jsme využili slunečného počasí k trénování lyžařské abecedy na cvičné loučce nedaleko od školy. ... (zobrazit článek)

Sedloňov 9. - 11.1.2015
Napsáno: 26.1.2015Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky mohli opět využít jako naši ubytovnu. Počasí ale zimním sportům moc nepřálo. V sobotu dopoledne pršelo a bylo poměrně teplo. Odpoledne jsme se vydali pěšky hledat sníh a nad Sedloňovem u hájovny jsme narazili na zasněženou cestu. Zbytek dne jsme strávili v tělocvičně soutěžemi v hodu míčem na koš a v kriketu. V neděli se ochladilo, takže sníh ,co ještě zbyl, zmrzl a pro jízdu na běžkách byl nepoužitelný. Přesto Jana s Alicí se s odvahou vydaly na sjezdovku a 2 hodiny neúnavně sjížděly po jejím zledovatělém povrchu. Ostatní se vypravili na ... (zobrazit článek)

Mikuláš v Krkonoších 2014
Napsáno: 28.12.2014Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Protože na horách podle dostupných informací žádný sníh nebyl, tak jsme i letos lyže nechali zatím odpočívat doma. Krakonoš nás ale překvapil a na kopcích v okolí Pece leželo několik centimetrů sněhu a lehce mrzlo. Probudili jsme se do slunečného sobotního rána a tak nic nebránilo, abychom se vydali na pěší túru. Nejprve jsme vystoupali k Chalupě Na Rozcestí a odtud jsme sestupovali přes Dvorskou Boudu po zelené značce až nad Tetřeví boudy. Odtud to bylo již jen kousek k Lesní boudě, kde jsme se občerstvili ... (zobrazit článek)

Pacovské dovádění
Napsáno: 19.10.2014Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Tradiční podzimní akce opět nezklamala a pod vedením pořádajícího oddílu TOM "Kamarádi" Pacov proběhla hladce a v příjemné atmosféře. Sobotní dopoledne patřilo závodu jednotlivců. Pacovští okořenili závod tím,že žáci měli 4 azimutové úseky a 12 obrázků KPČ. Závod proběhl v lesích za nádražím za příjemného počasí při účasti cca 120ti závodníků. Večer pak patřil "Nočnímu bloudění Vysočinou". Skupinky bloudících jsou vysazeny na neznámém místě v terénu a pomocí mapy a trochy štěstí se musí nejprve "najít" a poté dorazit na zakladnu TOM Pacov Na Hutích, přitom po cestě ještě splnit nějaký ten drobný úkol. Naše chlapecká hlídka sice splnila jen 4 ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 26.-28.9.2014
Napsáno: 10.10.2014Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů, když  několik místních přeháněk peloton šťastně minulo.  V sobotu ráno bylo počasí příznivé pro cyklotúru s cílem na na hradě Vízmburk. Odtud jsme pokračovali po cyklostezce podél Úpy až do Babiččina údolí a odtud  již zbývalo jen několik kilometrů přes Miskolezy do Bukoviny. Těch 35 km zvládli všichni v dobré kondici, takže zbytek slunečného odpoledne děti věnovaly hrám v lese a průzkumu potoka,kde z nalezeného jílu vytvářely různé předměty a ty pak vypalovaly v improvizované pícce z kamenů. Dospěláci z Nedělišť připravili na ohni houbovou polévku a navečer vynikající houbový guláš. Večerní posezení u táboráku při kytaře a opékání ... (zobrazit článek)

Krkonoše
Napsáno: 7.10.2014Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Kvůli nezájmu ze strany dětí jsme akci zkrátili pouze na pátek a sobotu. Šest dospělých účastníků bylo za věrnost v sobotu odměněno teplým a slunečným počasím. Ráno jsme vyjeli auty na Horní Mísečky a odtud pokračovali autobusem na Zlaté návrší. Dále jsme již šli pěšky na Labskou boudu, vystoupali ke Sněžným jámám, kde jsme si vychutnali nádherné výhledy na polskou i českou stranu. Pak jsme sešli k prameni Labe a odtud pokračovali na Dvoračky. Zde jsme se občerstvili a vydali se na zbývající část túry kolem Kotelních jam na Horní Mísečky. Nohy sice po těch 18 km trochu bolely,ale odnesli jsme si ... (zobrazit článek)

Letní tábor Pacov 2014
Napsáno: 20.8.2014Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil na Vysočině na chalupě Huť u Černého rybníka nedaleko Pacova. Chalupu, která s velkou rezervou pojmula 21 účastníků,  nám laskavě pronajali tomíci z Pacova. Na Vysočině jsme ještě nikdy tábor neměli a hned  první den jsme zjistili ,že v okolní krajině se prakticky nevyskytuje rovina, ale nepřeberné množství kopců nahoru a dolů.  To částečně ovlivnilo počet ujetých kilometrů, kterých jsme na kole zdolali 250 a 15 pěšky. Program ovšem ovlivnilo i počasí, kdy nás déšť donutil zařadit více volných dnů.   26.7. – příjezd na chalupu, seznámení s nejbližším okolím 27.7. – cyklo do Červené Řečice 28.7. – pěší na vrchol Strážiště 29.7. ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 13.-15.6.2014
Napsáno: 10.7.2014Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů, dopravu batohů a dalšího materiálu tentokrát zajišťoval Pavel.  V sobotu ráno pršelo, takže až v 11 hod. se mohly děti vydat na netradiční cyklotúru, na které je čekala řada kvízových otázek. Trasa je vedla na Kohoutov, do Choustníkova Hradiště, k Braunovu betlému, na Kuks a přes Vlčkovice do Bukoviny. Všichni túru absolvovali bez větších problémů, jenom Vaškovi praskl drát u zadního kola. Večerní posezení u táboráku při kytaře a opékání párků bylo velmi příjemné. Nedělní dopoledne bylo pro všechny pracovní. Z dřevníku jsme vynosili všechno uskladněné dřevo, Jirka postříkal konstrukci dřevníku ochranným přípravkem proti dřevokaznému hmyzu a ... (zobrazit článek)