Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Sedloňov 7.-9.2.2020
Napsáno: 16.2.2020Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Okolní kopce byly sice poprášeny sněhem, ale přesto jsme  v sobotu ráno raději vyjeli autem na Šerlich. Bohužel parkoviště bylo již plné a tak jsme pokračovali do Orlického Záhoří a dále do polské osady Spalona. Zde nás přivítaly upravené tratě v okolí hory Jagodna, vyzkoušeli jsme si i jízdu po neupravených lesních cestách poblíž Spalony. V neděli za slunečného počasí jsme  využili zasněžené cesty nad Sedloňovem a dojeli přes Sedloňovský vrch až k Bukačce a zpět.   ... (zobrazit článek)

Sedloňov 10.-12.1.2020
Napsáno: 14.1.2020Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Okolní kopce byly tentokrát beze sněhu a tak jsme v sobotu ráno vyjeli autem na Šerlich s nadějí, že na hřebenech sníh bude. V okolí Šerlichu byl jenom led, ale v okolí Velké Deštné byl nejenom sníh, ale i upravené běžecké stopy. Využili jsme příznivého počasí a dojeli až na rozcestí pod Homolí. Celkem jsme ujeli 14 km a nevynechali jsme ani prohlídku nové rozhledny na vrcholu Velké Deštné. V neděli za slunečného počasí jsme  šli pěšky  k pěchotnímu srubu Jaroslav, naši dva sjezdaři si celé dopoledne užívali sněhu na místní sjezdovce.   ... (zobrazit článek)

Mikuláš na horách 2019
Napsáno: 3.12.2019Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo po dvou letech opět  v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Protože na horách podle dostupných informací žádný sníh nebyl, tak jsme lyže tentokrát nechali doma. Probudili jsme se do mlhavého a větrného  sobotního rána, ale to nás neodradilo od pěší túry. Nejprve jsme prošli naučnou stezku pod Hnědým vrchem k chatě Svornost a odtud jsme pokračovali kolem Pražské boudy až na Kolínskou boudu.. Zde jsme se občerstvili a pak se vraceli přes Černý důl  na Tetřeví boudy a kolem Lesní boudy až k rozhledně Na Hnědém vrchu. Seběhnout travnatou sjezdovku k naší chatě byla ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 13.-15.9.2019
Napsáno: 22.9.2019Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Sobotní ráno bylo jasné a slibovalo hezký den, a proto se naše 11 členná skupinka vydala ještě před 10.hodinou na cyklotúru na farmu v Dubně u České Skalice, kde jsme si prohlédli stádečko domácích zvířat včetně osla a dvou pštrosů. Při průjezdu Dubenskou Oborou jsme obdivovali louky plné rozkvetlých ocúnů. Zbytek odpoledne děti pomáhaly při úklidu dřeva u ohniště, pálení starých matrací a opravě schodů k potoku. Večerní posezení u táboráku  a opékání buřtů pak bylo velmi příjemné. Nedělní dopoledne jsme využili k procházce do lesa a sbírání hub.   ... (zobrazit článek)

Letní tábor - Dobrá Voda 2019
Napsáno: 20.8.2019Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil nedaleko Telče na tábořišti A-TOMu v Dobré Vodě. 20 účastníků  ocenilo zejména velké prostory pod střechou a rozsáhlé venkovní plochy pro sportovní vyžití. Počasí nám celkem přálo, první týden bylo horko ,ve druhém týdnu jsme zažili několik bouřek. V kopcovitém terénu Vysočiny jsme ujeli více než 300 km na kole : 20.7. – příjezd na tábořiště, seznámení s okolními rybníky a lesy, ve kterých řádí kůrovec 21.7. – cyklo  na hrad Štamberk a arboretum, odpoledne procházka k památné lípě v Praskolesích 22.7. – cyklo  k rašeliništi u Suchdola 23.7. – cyklo do Telče, návštěva zámku a podzemí 24.7. – volný den, táborové hry a koupání ... (zobrazit článek)

Beskydy
Napsáno: 15.7.2019Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v příjemném letním počasí se zúčastnilo 12 turistů. Naší základnou se stal autokemp s koupalištěm v obci Mořkov. V pátek jsme vystoupali na Radhošť, na jehož vrcholu probíhaly oslavy svátku Cyrila a Metoděje a přišlo tam  tolik lidí, že nebylo téměř kam šlápnout. Z Radhoště jsme seběhli na Pustevny na autobus, který nás dovezl do Rožnova, kde jsme si prohlédli známé dřevěné městečko. V sobotu jsme se nejprve přesunuli do Frenštátu ke skokanskému můstku. Odtud jsme se vydali na Velký Javorník, kde jsme si po náročném výstupu odpočinuli a občerstvili. Zpáteční cesta  do Frenštátu nás vedla kolem Malého Javorníka. Zbytek dne jsme využili k osvěžení v koupališti ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 14.-16.6.2019
Napsáno: 20.6.2019Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Sobotní ráno bylo jasné a slibovalo horký den, a proto se naše 11 členná skupinka vydala ještě před 10.hodinou na cyklotúru k Braunovu betlému. Průjezd Kuksem byl kvůli slavnosti uzavřen a tak jsme ho objeli přes Slotov a po nezpevněné cestě pokračovali do Kašova. Zde jsme posvačili a těšili se na poslední úsek cesty lesem. Cesta byla ale po těžbě dřeva tak rozbitá, že jsme většinou šli pěšky. Po prohlídce betléma jsme se odměnili dlouhým sjezdem po silnici do Žirče a občerstvení jsme našli ve Šporkově mlýně ve Stanovicích. ... (zobrazit článek)

Slatiňany-rozhledna Bára II
Napsáno: 4.6.2019Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Na nádraží v Předměřicích se za slunečného rána sešlo 9 malých i velkých turistů. Vlakem jsme po několika přestupech dojeli do Slatiňan, kde jsme nejprve došli k místnímu zámku a trochu zabloudili v zámeckém parku, kde probíhá rozsáhlá rekonstrukce. Pak jsme vystoupali ke Kočičímu hrádku a po občerstvení pokračovali k rozhledně Bára II. Jedná se o unikátní dřevěnou stavbu ve tvaru trojbokého jehlanu s vnitřním točitým schodištěm. Děti si pak vyzkoušeli svoji odvahu a šikovnost v blízkém lanovém parku. Ke zpáteční cestě jsme využili Lesní stezku Podhúra a turistické cesty v okolí vyhlídkové věže Na Chlumu. Ve Slatiňanech jsme se ještě před odjezdem vlaku stihli občerstvit výbornou ... (zobrazit článek)

Josefovské louky
Napsáno: 7.5.2019Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
V sobotu 4.5.2019 se vydalo 11 cyklistů na první letošní společnou vyjíždku. Cílem byly Josefovské louky s ptačím parkem. Cesta tam rychle ubíhala po cyklostezce podél Labe. Po krátké procházce ptačím parkem jsme se občerstvili u kapličky sv.Huberta ve Starém Plese. Na zpáteční cestě jsme projeli Nový Ples, Rasočky a před Smiřicemi jsme najeli na známou cyklostezku u Labe. Za příjemného jarního počasí jsme bez problémů ujeli 35 km. ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2019
Napsáno: 7.5.2019Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 20 závodníků z domácího oddílu a TOM Plamínek Hradec králové . O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo 19 pořadatelů a rozhodčích. V chladném počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru. Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)