Jarní prázdniny - Beskydy - Morávka

 

Letošní jarní prázdniny jsme strávili v chatě „Morávka „ ,kterou tvoří 2 útulné chalupy vedle sebe, v obci Morávka v Beskydech. Těšili jsme se na pravou valašskou zimu, protože při našich pobytech v minulosti tyto hory vždy oplývaly velkým množstvím sněhu. Bohužel letošní zima byla tou pověstnou výjimkou a sníh jsme museli doslova hledat. To nás  ovšem neodradilo a pokud se v okruhu 50 km vyskytoval sníh, tak jsme v něm zanechali svoji stopu :

Neděle 13.2.. – pěší túra z Morávky k Partyzánskému bunkru přes Malý a Velký Travný  zpět  na chatu        (10 km). Pod Velkým Travným jsme objevili sníh !

Pondělí 14.2. – sjezdovky na Bílé, 2 běžkaři-průzkumníci marně půldne hledali v okolí  sjezdovky sníh.

Úterý 15.2. – kombinovaná túra pěší a na běžkách na trase : chata- pod Velkým Travným-  Úbočí Malého Travného- vodní nádrž Morávka – pod Malým Travným – chata. (běžky 7km, pěší 10 km).

Středa 16.2. – odpočinkový den jsme strávili v Kopřivnici v technickém muzeu Tatry a v bazénu ve Frýdku-Místku.

Čtvrtek 17.2.. –sjezdovky v Bílé, 2 běžkaři podnikli pokus najít sníh v okolí Třeštíku – našli jen 3 km sjízdný úsek a zavřenou restauraci.

Pátek 18.2. – túra na běžkách v okolí Velkého Travného (12 km).

 

I přes náročný turistický program se většina dětí a dospělích každý večer zapojila na chatě do společenských her. Velkou oblibu si získaly opět „Aktivity“ .

Napsáno: 10.3.2011
Jméno autora: Luboš Podlipný