Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Slatiňany-rozhledna Bára II
Napsáno: 4.6.2019Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Na nádraží v Předměřicích se za slunečného rána sešlo 9 malých i velkých turistů. Vlakem jsme po několika přestupech dojeli do Slatiňan, kde jsme nejprve došli k místnímu zámku a trochu zabloudili v zámeckém parku, kde probíhá rozsáhlá rekonstrukce. Pak jsme vystoupali ke Kočičímu hrádku a po občerstvení pokračovali k rozhledně Bára II. Jedná se o unikátní dřevěnou stavbu ve tvaru trojbokého jehlanu s vnitřním točitým schodištěm. Děti si pak vyzkoušeli svoji odvahu a šikovnost v blízkém lanovém parku. Ke zpáteční cestě jsme využili Lesní stezku Podhúra a turistické cesty v okolí vyhlídkové věže Na Chlumu. Ve Slatiňanech jsme se ještě před odjezdem vlaku stihli občerstvit výbornou ... (zobrazit článek)

Josefovské louky
Napsáno: 7.5.2019Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
V sobotu 4.5.2019 se vydalo 11 cyklistů na první letošní společnou vyjíždku. Cílem byly Josefovské louky s ptačím parkem. Cesta tam rychle ubíhala po cyklostezce podél Labe. Po krátké procházce ptačím parkem jsme se občerstvili u kapličky sv.Huberta ve Starém Plese. Na zpáteční cestě jsme projeli Nový Ples, Rasočky a před Smiřicemi jsme najeli na známou cyklostezku u Labe. Za příjemného jarního počasí jsme bez problémů ujeli 35 km. ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2019
Napsáno: 7.5.2019Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 20 závodníků z domácího oddílu a TOM Plamínek Hradec králové . O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo 19 pořadatelů a rozhodčích. V chladném počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru. Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny 2019 v Jizerských horách
Napsáno: 12.3.2019Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě  Polubenka v Horním Polubném v Jizerských horách.  Zima nás odměnila dostatečným množstvím sněhu a slunečným počasím po většinu dní.   Sobota 23.2. – příjezd, seznámení s chalupou, procházka po okolí Neděle 24.2. – túra na běžkách v nedalekých Příchovicích na stopách v okolí       
                           rozhledny Štěpánky  (20 km) Pondělí 25.2. – sjezdovky  v Pasekách,skupina běžkařů projela stopy z Jizerky                             na Smědavu a zpět. (15 km) Úterý 26.2. – túra na běžkách z Hrabětic kolem nádrže Josefův důl a přes                         Novou louku (15 km) Středa 27.2. – volný ... (zobrazit článek)

Sedloňov 11.-13.1.2019
Napsáno: 21.1.2019Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Hory nás přivítaly v pátek večer velkým množstvím sněhu a dalším vytrvalým sněžením a tak jsme v sobotu ráno nastoupili do stopy hned za školou a vydali se směrem do Deštného. Cestu trochu komplikoval čerstvý sníh, který se na většinu lyží nepříjemně lepil. Když jsme dorazili pod Polomské sedlo, děti byly již hodně unavené a tak se rozhodly pro návrat po osvědčené cestě k sedloňovskému kostelu, kterou si zpestřily sjezdem Ruským údolím hlubokým sněhem. Do Deštného pokračovali jen oba Lubošové, kteří si při cestě z Deštného do Sedloňova užili prošlapávání stopy v hlubokém ... (zobrazit článek)

Mikuláš na horách 2018
Napsáno: 17.12.2018Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo tentokrát na Černé hoře v Rachotově boudě, protože v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap vyschla studna. Hory byly prakticky beze sněhu, výjimkou byla právě Černá hora, jejíž vrchol pokrývala slabá vrstva zledovatělého sněhu. Sníh ležel i na příjezdové cestě, takže jsme si páteční výjezd zpestřili nasazováním sněhových řetězů na naši hasičskou dodávku. V sobotu bylo krásně slunečno a s chutí jsme se vydali na túru. Nejprve jsme zamířili na Černohorské rašeliniště, odkud se nám otevřely krásné výhledy na okolní vrcholy Krkonoš. Potom jsme sestoupili k Thámovým Boudám a odtud jsme stoupali na Kolínskou Boudu. Zde jsme se občerstvili a ... (zobrazit článek)

Dubice u České Lípy 27.-30.9.2018
Napsáno: 4.10.2018Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Skupina 7 tomíků se dopravila do Dubice ve čtvrtek navečer dopravním automobilem hasičů z Nedělišť. V pátek jsme využili auto k přepravě do výchozího místa celodenní túry v CHKO Kokořínsko. Trasa vedla krásnou skalnatou krajinou. Za krásného počasí jsme na trase Skalní útvar Husa – Jeskyně Tisícový kámen – Kostelec – Obrocká cesta – Spálený důl – Hvězda  ušlapali 12 km. V sobotu jsme měli méně náročný program (6 km), kdy jsme prošli naučnou stezku Peklo z Dubice do Zahrádek. Pak jsme se přesunuli autem na hrad Kokořín. Po návratu do chalupy a krátkém odpočinku jsme se vyšplhali přes Pekelské schody na vyhlídku Hanlův kámen, odkud jsme měli jako ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 7.-.9.9.2018
Napsáno: 19.9.2018Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Sobotní ráno bylo jasné a slibovalo hezký den, a proto se naše 9 členná skupinka vydala ještě před 10.hodinou na cyklotúru do Pekla u Nového Města nad Metují. Přestože se jednalo o poměrně dlouhou túru ( 52 km) zvládli jsme ji rychle a bez potíží, takže jsme krátce po 14.hodině byli zpět v tábořišti. Zbytek odpoledne děti využily k hrám a přípravě dřeva na táborák. Večerní posezení u táboráku  a opékání buřtů pak bylo velmi příjemné. Nedělní dopoledne bylo částečně pracovní, kdy děti pomohly navozit hlínu na zpevnění břehu potoka za ... (zobrazit článek)

Letní tábor - Dědov 2018
Napsáno: 10.8.2018Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil nedaleko Adršpašsko-teplických skal v chalupě A-TOMu v Dědově. 20 účastníků  ocenilo zejména mytí v osvěžující vodě Metuje, ujelo 250 km na kole a k tomu přidalo 40 km pěšky. Počasí turistice přálo,ale vzhledem k vysokým teplotám  jsme museli volit spíše kratší túry : 21.7. – příjezd na chalupu, zjištění, že se chalupa od našeho posledního pobytu bohužel nezměnila 22.7. – cyklo do Police nad Metují, návštěva muzea stavebnice Merkur,kde jsme obdivovali model ocelového města a zkusili sestavit vlastní modely podle své fantazie 23.7. – cyklo na Hvězdu v Broumovských skalách, procházka ve skalách 24.7. – pěší túra do Teplických skal za velkého horka,část výpravy ... (zobrazit článek)

Český ráj 4.-7.7.2018
Napsáno: 12.7.2018Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v příjemném letním počasí se zúčastnilo 8 turistů. Naší základnou se stal autokemp v obci Dřevěnice. Ve čtvrtek jsme navštívili Prachovské skály, které jsou typické svými vyhlídkami. Škoda jen, že stejný nápad mělo dalších několik stovek návštěvníků, takže průchodnost skalami se značně zpomalila. V pátek jsme se  přesunuli do Sedmihorek a prošli jsme úsek skal mezi hradem Hrubá skála a Valdštejnem. Po oba dny jsme po túře využili k osvěžení blízké Jinolické rybníky.   ... (zobrazit článek)