Zprávy z akcí

Strana: 123456789101112131415161718>

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2024
Napsáno: 1.5.2024Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 36 závodníků z domácího oddílu , TOM Plamínek Hradec Králové , TOM Stopaři Mikulášovice, TOM Vltavský paprsek Kralupy a KČT Kraslice  O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo 17 pořadatelů a rozhodčích. V chladném a vlhkém  počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a většina si zajistila  postup do závodů Českého poháru. Výsledková listina je v dokumentech ke stažení. ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny Šumava 2024
Napsáno: 2.3.2024Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě Ligy lesní moudrosti ve Filipově Huti na Šumavě, kde jsme již v r.2015 prožili jarní prázdniny. Z té doby jsme měli krásné vzpomínky na zasněžené lyžařské trasy a slunečné dny. Letos nás bohužel Šumava přivítala prakticky bez sněhu a pošmourným počasím. Běžky zůstaly po celý týden uložené v lyžárně a na túry jsme chodili pěšky. Sjezdaři měli víc štěstí a 2x okusili na sjezdovce v Zadově měkký jarní sníh.   Sobota 17.2. – příjezd, seznámení s chalupou. Neděle 18.2. – túra pěšky na Březník a přes Modravu zpět na Filipovu Huť (20 km) Pondělí 19.2. – sjezdovky na Zadově,skupina pěších prošla ... (zobrazit článek)

Sedloňov 13.1.2024
Napsáno: 27.1.2024Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Naše tradiční ubytovna v tělocvičně je letos obsazená, takže jsme uskutečnili pouze jednodenní návštěvu Orlických hor. Skupina 5 lyžařů si přivstala, aby na parkovišti pod Šerlichem bylo volné místo pro naše hasičské auto. Povedlo se a tak již krátce po půldeváté  jsme mohli vyzkoušet kvalitu sněhu na upravené stopě. Naštěstí během týdne napadlo na zmrzlou stopu trochu sněhu, takže podmínky byly téměř ideální. Hned na začátku jsme se rozdělili na 2 skupiny. Ivana s Jakubem vystoupali na Velkou Deštnou a po odpočinku sjeli druhou stranou zpět na parkoviště. Druhá skupina z Velké Deštné pokračovala dál po trase přes Pod Homolí na Pěticestí. Po ... (zobrazit článek)

Mikuláš na horách 2023
Napsáno: 9.12.2023Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo opět v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Na horách během pátku napadlo trochu sněhu, ale na lyže to nebylo. Přesto nám sníh trochu zkomplikoval výjezd aut k chatě, ale po nasazení řetězů to dobře dopadlo. V sobotu jsme se vydali na túru do míst, kde jsme ještě nikdy nebyli. Nejprve jsme šli po zelené značce k Severce a dále sestoupili neznačenou pěšinou k potoku, přes který nevedla žádná lávka. Naše dva ženisty Honzu a Míru to neodradilo, vytvořili provizorní přechod z klád a pomohli všem na druhou stranu potoka. Dále jsme pokračovali přes Liščí rokli k chatě ... (zobrazit článek)

Nasavrky - Keltský skanzen, 21.10.2023
Napsáno: 23.10.2023Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
V sobotu ráno nasedlo 8 členů oddílu do hasičské dodávky, aby za necelou hodinu vystoupilo v Nasavrkách před branou Keltského skanzenu. Za příjemného podzimního počasí jsme si prohlédli řadu staveb, které nám přiblížily, jak žili naši předkové přibližně v 1.století před naším letopočtem. Po prohlídce jsme se přesunuli do centra Nasvrk, kde začínala Keltská naučná stezka.  Ta nás nejprve dovedla k rozhledně Boika, odkud byl krásný rozhled do kraje. Odtud jsme pokračovali přes České Lhotice a Hradiště k řece Chrudimce a trempské osadě Peklo. Odtud to už bylo kousek do Nasavrk a cesta nám rychle uběhla při sbírání jedlých kaštanů, kterých v této oblasti roste velké ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 15.-17.9.2023
Napsáno: 21.9.2023Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí, Sobotní ráno bylo slunečné a tak  jsme neotáleli a vydali se na túru, jejímž cílem byla Zvičina a cestou jsme se stavili na zřícenině hradu v Choustníkově Hradišti. Pak jsme pokračovali přes Žireč, Doubravici a Třebihošť, odkud nás čekalo závěrečné stoupání na Zvičinu. Na vrcholu jsme se občerstvili a vydali se na zpáteční cestu přes Bílou Třemešnou, Dvůr Králové a Kuks. Dokončili jsme tak okruh o délce cca 60 km ! . Zbytek odpoledne si děti hrály v potoce, odkud odstranily napadané větve a kameny a Ondra pomohl při ... (zobrazit článek)

Letní tábor Michalovy Hory 2023
Napsáno: 13.8.2023Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil  nedaleko od Mariánských Lázní v obci Michalovy Hory v chalupě ( bývalé faře) Ligy lesní moudrosti . Účastníci mimo jiné ocenili dostatek prostoru v chalupě i přilehlou zahradu, kterou jsme využili k většině her. Ujeli jsme 310 km na kole a k tomu jsme přidali 25 km pěšky. Vzhledem ke kopcovitému terénu jsme vyráželi raději na kratší túry, ale zase častěji.   15.7. – příjezd na chalupu,seznámení s nejbližším okolím. 16.7. – cyklo na hrad Krasíkov 17.7. – cyklo do Mariánských Lázní 18.7. – cyklo do kláštera v Teplé 19.7. – volný den, koupaliště Planá 20.7. – cyklo na hrad Volfštejn 21.7. – pěší na rozhlednu Homole 22.7. – cyklo k naučné stezce ... (zobrazit článek)

Lednice 4.-7.7.2023
Napsáno: 9.7.2023Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v horkém letním počasí se zúčastnilo 9 turistů. Naší základnou se stal kemp Apollo nedaleko Lednice. Ve středu jsme se vypravili k Janovu hradu a odtud lodí dopluli po Staré Dyji k Minaretu. Po vyhlídce z Minaretu jsme prošli zámeckým parkem a přes lázeňskou kolonádu dorazili zpět do kempu. Ve čtvrtek jsme se auty přesunuli do Valtic, kde jsme využili vyhlídku z Kolonády na Reistně. Další cesta nás dovedla na náměstí a nádvoří  zámku Valtice, kde se konaly letní vinařské slavnosti. Při zpáteční cestě v pátek jsme si ještě prohlédli zámek v Letovicích.   ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 26.-28.5.2023
Napsáno: 6.6.2023Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí. Na základně jsme se sešli s tomíky z oddílu Plamínek z Hradce Králové. V sobotu jsme nejeli na žádnou cyklotúru, ale děti se věnovaly táborovým hrám a dospělí se pustili do opravy inventáře základny. Den při hrách a práci rychle uběhl a všichni si rádi odpočinuli při večerním posezení u táboráku a opékání buřtů. Nedělní dopoledne  se děti opět věnovaly svým hrám a dospělí opravili střechu na přístěnku u kuchyně. ... (zobrazit článek)

Cyklovýlet na rozhlednu Milíř
Napsáno: 8.5.2023Počet fotografií: 1Autor: Luboš Podlipný
Cílem letošní první cyklovyjíždky byla rozhledna Milíř u Vysoké nad Labem. Skupina 10 malých i velkých turistů měla štěstí, protože těsně před odjezdem v 9:30 hod. přestalo pršet a po celý zbytek dne panovalo příjemné jarní počasí. Trasa vedla po cyklostezce podél Labe do Hradce Králové a po červené turistické značce přes Roudničku až k rozhledně Milíř. U rozhledny jsme se občerstvili a pak se vydali na zpáteční cestu přes Vysokou nad Labem a cyklostezku podél Labe, která nás dovedla až do Předměřic. Trasu dlouhou 30 km všichni dokončili ve zdraví a bez defektu. ... (zobrazit článek)