Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Cyklovíkend na Bukovině 17.-19.6.2016
Napsáno: 27.6.2016Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů, jenom některé úseky cyklotrasy byly po předchozích deštích blátivé.  V sobotu ráno bylo slunečno, takže se naše 11 členná skupinka mohla ještě před 10.hodinou  vydat na  cyklotúru na rozhlednu v Žernově. Zpáteční cesta nás zavedla do Ratibořic  a pak dál do České Skalice, přičemž jsme míjeli různé pohádkové a nadpřirozené bytosti.. Všichni túru o délce cca 30 km absolvovali bez větších problémů, děti zbytek odpoledne využily k osvěžení v potoce. Večerní posezení u táboráku při kytaře a opékání buřtů bylo velmi příjemné. Nedělní dopoledne bylo částečně pracovní, kdy děti pomohly s úklidem dřeva a dospěláci dokončili ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2016
Napsáno: 3.5.2016Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 29 závodníků z domácího oddílu, z oddílu  TOM Mikulášovice a Moravské Slavie Brno.  O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo 17 pořadatelů a rozhodčích.  V chladném bezvětří se téměř všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a  zajistili si postup do závodů Českého poháru.  Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny 2016 - Jeseníky
Napsáno: 2.3.2016Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě Tereza v Nových Losinách v Jeseníkách. V minulých letech jsme v Nových Losinách pobývali již 2x na chalupách Alena a Daniela. I když sněhu bylo málo, 4 dny jsme lyžovali, v neděli a v pátek dokonce na čerstvém prašanu.   Sobota 30.1. – příjezd, bobování na zbytcích sněhu v okolí chalupy Neděle 31.1. – túra na běžkách  z Červenohorského sedla na Švýcárnu a Praděd                                             (20 km) Pondělí 1.2. – sjezdovky Koutech,skupina běžkařů jela po svážnici pod                              ... (zobrazit článek)

Sedloňov 15.-17.1.2016
Napsáno: 23.1.2016Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Zima se konečně umoudřila a Sedloňov byl pod sněhem. Toho jsme hned v sobotu využili a vypravili se na tradiční túru na Šerlich. Začátečníci nejdříve trénovali na jízdu po rovině na fotbalovém hřišti a pak pokračovali nad Sedloňovem na svážnici směrem na Olešnici. Naše 4 sjezdařky pak ještě využily dobrých sněhových podmínek na sjezdovce při večerním lyžování. V neděli jsme využili slunečného počasí k trénování lyžařské abecedy na cvičné loučce nedaleko od školy a sjezdařky neúnavně lyžovaly na místní sjezdovce. ... (zobrazit článek)

Mikuláš v Krkonoších 2015
Napsáno: 10.12.2015Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Protože na horách podle dostupných informací leželo jen několik centimetrů sněhu, tak většina nechala lyže doma a děti byly vybaveny pekáči,lopatami a dalšími nástroji na klouzání.. Probudili jsme se do slunečného sobotního rána a tak nic nebránilo, abychom se vydali na pěší túru. Nejprve jsme vystoupali k Chalupě Na Rozcestí a odtud jsme sestupovali kolem Liščí hory k Lesní boudě a dále šli po známé naučné stezce pod Hnědým vrchem, která nás dovedla až k naší chatě. Mezitím 3 běžkaři vyběhli ke Kolínské boudě, objeli část ... (zobrazit článek)

Krkonoše 25.-27.9.2015
Napsáno: 17.10.2015Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Letos byl oproti loňsku o akci větší zájem, i když několik dětí na poslední chvíli odpadlo, V sobotu ráno jsme auty dojeli do Špindlerova Mlýna a odtud pokračovali autobusem na Špindlerovku. Dále jsme již šli pěšky na Luční boudu a přes Kozí hřbety jsme se vrátili do Špindlerova Mlýna. Cestou po hřebenech nás provázel silný studený vítr a zatažená obloha. Druhý den jsme se auty přesunuli na Benecko a pěšky vystoupali na Žalý, kde jsme z  rozhledny využili dobré viditelnosti na vrcholy  Krkonoš i na vzdálené podhůří. Dále jsme pokračovali na rozcestí Rovinka a po občerstvení v místním bufetu jsme  po zelené ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 18.-20.9.2015
Napsáno: 28.9.2015Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za slunečného počasí.  V sobotu ráno bylo opět krásně, ale tentokrát jsme nechali kola odpočívat a vydali se pěšky poznávat blízké okolí naší základny. Nejprve jsme si prohlédli nedaleký židovský hřbitov a pak jsme pokračovali po červené turistické značce směrem na Harcov a odtud jsme se po neznačených lesních cestách vrátili do tábora. I když hledání hub nebylo cílem této túry, přesto jsme jich v okolí cest nasbírali dost na dobrou smaženici. Navečer připravila Zuzka s Pavlem pro děti zajímavý závod, při kterém si děti procvičily práci s busolou a své znalosti KPČ a TOPO značek. ... (zobrazit článek)

Letní tábor Opárenský mlýn 2015
Napsáno: 31.8.2015Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil v Českém středohoří v obci Opárno  nedaleko od Lovosic. Střechu nad hlavou nám poskytla chalupa asociace TOM Opárenský mlýn. Jako největší přednost  chalupy jsme ocenili potok tekoucí hned vedle, který nám poskytl osvěžení v horkých dnech. V této oblasti jsme ještě nikdy tábor neměli a záhy jsme zjistili, že je zde téměř na každém kopci hrad. Za namáhavý výstup jsme byli většinou odměněni nádherným výhledem do širokého okolí . Program  ovlivnilo do značné míry počasí, když ve druhém týdnu panovala úmorná vedra s teplotami nad 35°C . Přesto jsme na kole ujeli přes 200 km a pěšky urazili 40 km.   25.7. ... (zobrazit článek)

České Švýcarsko
Napsáno: 14.7.2015Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v horkém letním počasí se zúčastnilo 15 turistů. Naší základnou se stal kemp Mosquito ve Vysoké Lípě nedaleko Jetřichovic. V sobotu jsme se vydali podél řeky Kamenice a užili si velmi příjemnou plavbu na lodičkách Divokou a Tichou soutěskou. Největší vedro jsme přečkali v Hřensku, odkud jsme se autobusem vrátili do Vysoké Lípy. V neděli jsme se vydali přes Malou Pravčickou bránu a Mezní Louku na Pravčickou bránu. Po prohlídce a občerstvení jsme seběhli ke Třem pramenům, odkud nás autobus opět dopravil do Vysoké Lípy. V kempu jsme po náročných túrách s povděkem využili osvěžení v místním bazénu. ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 5.-7.6.2015
Napsáno: 20.6.2015Počet fotografií: 0Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za slunečného a horkého počasí.  V sobotu ráno bylo opět krásně, takže se naše pouze 8 členná skupinka mohla ještě před 10.hodinou  vydat na  cyklotúru do Šestajovic. Zde jsme navštívili muzeum motocyklů a odpočinuli si před zpáteční cestou,která vedla kolem vodní nádrže Rozkoš a přes Českou Skalici. Všichni túru o délce cca 40 km absolvovali bez větších problémů, děti zbytek odpoledne využily k osvěžení v potoce. Večerní posezení u táboráku při kytaře a opékání buřtů bylo velmi příjemné. Nedělní dopoledne bylo pro všechny pracovní, kdy děti vyčistily studánku včetně odtokového koryta. ... (zobrazit článek)