Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Pacovské dovádění 2011
Napsáno: 30.10.2011Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Tradiční podzimní akce opět nezklamala a pod vedením pořádajícího oddílu TOM "Kamarádi" Pacov proběhla hladce a v příjemné atmosféře. Sobotní dopoledne patřilo závodu jednotlivců, tentokrát v blízkosti motokrosového areálu. Podobně jako minule žáci měli 4 azimutové úseky a dospělí měli 2 úseky tratě značeny místo fáborků azimuty. Závod proběhl za slunečného ale po ránu mrazivého  počasí za účasti cca 140ti závodníků.
Večer pak patřil "Nočnímu bloudění Vysočinou". Skupinky bloudících jsou vysazeny na neznámém místě v terénu a pomocí mapy a trochy štěstí se musí nejprve "najít" a poté dorazit na zakladnu TOM Pacov Na Hutích, přitom po cestě ještě splnit ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend Bukovina 16.-18.9.2011
Napsáno: 28.9.2011Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Letos nám počasí přálo,takže jsme mohli oblíbenou akci zopakovat i v podzimním termínu. V pátek navečer se celá skupinka cyklistů bez problémů přesunula po vlastní ose z Předměřic do Velké Bukoviny a ujela při tom 28 km. V sobotu  vzhledem k pěknému počasí jsme se rozhodli pro netradiční trasu Velká Bukovina - Vlčkovice – Kuks – Stanovice – Žíreč- Čertovy hrady – Bílá Třemešná – Les Království – Nemojov- Kocléřov – Záhoří – Kohoutov -Velká Bukovina. Kilometrů jsme při tom ujeli 51.  Posezení u táboráku s kytarou a opékání párků za vlahého večera bylo velmi příjemné. Nedělní dopoledne jsme věnovali úklidu a stavbě „přehrad“ na potoce, po obědě následoval ... (zobrazit článek)

Letní tábor Pořešín 2011
Napsáno: 26.8.2011Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný

  Letošní tábor se uskutečnil v podhůří Novohradských hor v chalupě A-TOMu v Pořešíně. 25 účastníků zejména ocenilo malebné okolí s řekou Malší a zříceninou hradu. Mnozí možná dlouho nezapomenou na unikátní WC napojené na plnou odpadní žumpu. Ujeli jsme 237 km na kole a zdolali přes 2600 výškových metrů. K tomu jsme přidali 15 km pěšky. Počasí turistice celkem přálo,i když program dost ovlivňoval déšť. 23.7. – příjezd na chalupu, seznámení s nejbližším okolím 24.7. – déšť, táborové hry na chalupě 25.7. – seznamovací cykloprojíždka po okolí s návštěvou zříceniny Sokolčího hradu 26.7. – cyklo do Bujanova s muzeem koněspřežné železnice, v Rožmitále jsme navštívili muzeum telefonů 27.7. – cyklo do Buškova hamru ... (zobrazit článek)

Potštejn 2.-4.7.2011
Napsáno: 8.7.2011Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Prodloužený víkend jsme chtěli strávit poznáváním malebné krajiny v okolí Divoké Orlice. Nakonec nám naše plány upravilo počasí. V sobotu sice hrozila mračna ze všech stran,ale přesun na kolách do Potštejna proběhl rychle a bez deště. V místní sokolovně jsme se rychle zabydleli a naše mládež hned vyzkoušela nejrůznější cvičební nářadí. Navečer jsme se vydali hledat 2 kešky v nedalekých lesích. Pod vedením zkušené hledačky Heleny jsme obě poměrně rychle našli. V neděli jsme se probudili do deštivého a chladného rána, a protože pršet nepřestalo prakticky celý den, kola zůstala nevyužita. Hraní společenských her jsme odpoledne přerušili vycházkou na blízký hrad a návštěvou zámku. V pondělí cestou ... (zobrazit článek)

Mistrovství ČR Kralovice 2011
Napsáno: 25.6.2011Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Letošní Mistrovství republiky se konalo v západočeských Kralovicích, kam se kvalifikovali z našeho oddílu 2 závodníci – Luboš a Alena. Čekala na ně téměř šestikilometrová trať, která byla po nočním dešti místy hodně kluzká. Nakonec se v silné konkurenci Lubošovi podařilo ukořistit mistrovský titul, když k výbornému běhu přidal téměř bezchybné zvládnutí jednotlivých kontrol.   Tady jsou výsledky: kategorie ... (zobrazit článek)

Český pohár Rapšach 3.-4.6.2011
Napsáno: 24.6.2011Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Další závod Českého poháru, kterého jsme se zúčastnili, se konal v pohraniční jihočeské obci Rapšach. Na závodníky nečekaly žádné velké kopce, ale organizátoři připravili nezvyklý počet variant azimutových úseků, které se vzájemně proplétaly. Dalším soupeřem závodníků bylo slunečné a velmi teplé počasí. Našich 6 závodníků odvedlo standartní výkony, i když některé trestné minuty byly zbytečné a připravily nás o lepší umístění.  Postup na mistrovství republiky si vybojovala pouze Alena Podlipná.  
Tady jsou výsledky: ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend Bukovina 20.- 22.5.2011
Napsáno: 7.6.2011Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Skupina tradičních účastníků se tentokrát rozrostla o 3 nejmladší nováčky z Nedělišť. Páteční podvečer byl podmračený a bouřlivý, ale cyklisti projeli celou cestu  do  Velké Bukoviny téměř za sucha. Smůlu měla Alice, která hned ve Smiřicích píchla  a oprava na místě se nezdařila. Alici i s kolem nakonec naložil Martin do svého auta a bezpečně dopravil do tábořiště.  V sobotu  vzhledem k velkému horku jsme se rozhodli pro cyklostezku podél Úpy, takže jsme projeli trasu Velká Bukovina –Chvalkovice – Hořičky – Libňatov – Havlovice – Červený most –– Ratibořice – Miskolezy – Chvalkovice – Velká Bukovina. Kilometrů jsme při tom ujeli 38. Smůlu měl ... (zobrazit článek)

Český pohár Pacov 7.5.2011
Napsáno: 10.5.2011Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Letošní sezónu Českého poháru jsme zahájili v důvěrně známém  prostředí města Pacova. Organizátoři připravili v okolních lesích kvalitní kopcovitou trať. Běželo se za slunečného a příjemně teplého počasí. Naše tentokrát jedenáctičlenná výprava se s prvním měřením sil na celostátní úrovni srovnala se ctí. Většina si ověřila,že konkurence je stále velmi silná a naši nováčci poprvé zažili atmosféru velkého závodu, kde každá chyba znamená ztrátu dobrého umístění. Postup na mistrovství republiky si vybojoval pouze Luboš Podlipný, ostatní to mohou zkusit na dalším závodě  v Rapšachu v červnu.  
Tady jsou výsledky: ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2011
Napsáno: 9.5.2011Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
  Závodu se zúčastnilo pouze 14 závodníků z domácího oddílu ,z oddílu TOM Delfíni Borotín a Moravské Slávie Brno.  O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo cca 20 pořadatelů a rozhodčích. Za pěkného počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru.  Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Sedloňov 11.- 13.3.2011
Napsáno: 12.4.2011Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
  Po dobrých zkušenostech z ledna jsme zopakovali lyžařský víkend ve škole v Sedloňově. Kdo se nezalekl špatných zpráv o nedostatku sněhu, určitě nelitoval. Přivítalo nás slunečné počasí a louky beze sněhu. Na použitelný sníh jsme narazili až na začátku Ruského údolí. Tradiční trasa přes Sedloňovský vrch,Polomské sedlo a na Šerlich měla upravenou stopu v solidním stavu. Protože jsme dojeli na Šerlich celkem brzo, mohli jsme po krátkém občerstvení v Masarykově chatě pokračovat dál na Velkou Deštnou. Na zpáteční cestě bylo již poměrně teplo a rozbředlý sníh byl hodně pomalý. Sjezdaři opět využili večerní lyžování na sjezdovce a užili si i nedělní dopoledne. ... (zobrazit článek)