Zprávy z akcí

Strana:<123456789101112131415161718>

Cyklovíkend na Bukovině 8.-.10.6.2018
Napsáno: 17.6.2018Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl bez problémů za příjemného letního počasí zpestřeného nepatrnou dešťovou přeháňkou. Sobotní ráno bylo jasné a slibovalo horký den, a proto se naše 15 členná skupinka vydala ještě před 10.hodinou na cyklotúru do Babiččina údolí. Cestou do Hořiček jsme vyzkoušeli lesní cestu do Nového Boru, která byla sice o něco kratší, ale o to více členitější  a před Ratibořicemi nás překvapil neprůjezdný Bílý most. Úpu jsme přešli přes Pohodelskou lávku a za ní jsme museli pokračovat kus cesty úzkou lesní pěšinou. Po krátké zastávce u splavu na zmrzlině jsme pokračovali vyzkoušenou cestou z Ratibořic přes Miskolezy ... (zobrazit článek)

Brandýs nad Orlicí - Choceň
Napsáno: 27.5.2018Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Na nádraží v Hradci Králové se za slunečného rána sešlo 10 malých i velkých turistů. Vlakem jsme po několika přestupech dojeli do Brandýsa nad Orlicí, kde jsme nejprve vystoupali na zříceninu gotického hradu ze 13.století. Pak jsme sestoupili do  místní části Klopoty, kde je veřejnosti přístupný habrový labyrint. Přírodní bludiště inspirované knihou Labyrint světa a ráj srdce od J.A. Komenského jsme našli před pomníkem tohoto českého teologa, filosofa, pedagoga a spisovatele, který v Brandýse v letech 1622 - 1625 pobýval. Když jsme se dostatečně „vybloudili“, vydali jsme se po naučné stezce Oucmanice do Chocně. Cesta nás vedla i přes Přírodní park ... (zobrazit článek)

Mistrovství Královéhradeckého kraje v turistickém závodě 2018
Napsáno: 24.4.2018Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Závodu se zúčastnilo 27 závodníků z domácího oddílu,z oddílu TOM Mikulášovice, TOM Plamínek Hradec králové a Moravské Slavie Brno . O přípravu a zdárný průběh závodu se postaralo 19 pořadatelů a rozhodčích. V teplém a slunečném počasí se všichni závodníci zdárně vypořádali s rovinatou tratí a zajistili si postup do závodů Českého poháru. Výsledková listina je v dokumentech ke stažení ... (zobrazit článek)

Jarní prázdniny 2018 v Orlických horách
Napsáno: 6.3.2018Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní jarní prázdniny jsme strávili na chalupě  Stará škola v Nové Vsi u Bartošovic v Orlických horách. V této části Orlických hor jsme ještě nikdy nebyli. Zima nás odměnila dostatečným množstvím sněhu a mrazivým počasím po většinu dní. Každý den, včetně odpočinkového úterý, jsme lyžovali.   Sobota 17.2. – příjezd, seznámení s chalupou, průzkum osvětleného běžkařského                              okruhu  v Orlickém Záhoří Neděle 18.2. – túra na běžkách ze Šerlichu přes Velkou Deštnou na Pěticestí a do                          Orlického Záhoří (20 km) Pondělí 19.2. ... (zobrazit článek)

Sedloňov 2.-4.2.2018
Napsáno: 8.2.2018Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letos jsme zastihli sníh v Sedloňově i podruhé a bylo ho více než na začátku roku. Proto jsme se v sobotu ráno vydali pěšky k hájovně nad Sedloňovem, kde v lese začínala lyžařská stopa. Ze začátku nás potrápil čerstvý vlhký sníh, který se nepříjemně lepil na naše lyže. Situace se ale zlepšila před Polomským sedlem, kde začínala stopa čerstvě upravená rolbou. Vcelku rychle jsme dorazili na Šerlich, kde jsme si krátce odpočinuli a pak si užili dlouhé sjezdy na zpáteční cestě do Sedloňova. Část sjezdařů ještě stihla vyzkoušet místní sjezdovku při večerním lyžování.  V neděli dopoledne si všichni sjezdaři užívali sněhu na místní sjezdovce, ostatní ... (zobrazit článek)

Sedloňov 5.-7.1.2018
Napsáno: 21.1.2018Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Školu v Sedloňově jsme díky ochotě paní starostky  mohli opět využít jako naši ubytovnu. Hory nás přivítaly v pátek večer deštěm a tak jsme v sobotu ráno vyjeli auty na Šerlich s nadějí, že na hřebenech sníh bude. Počasí bylo příjemné a stopa upravená. Okruh kolem Velké Deštné jsme projeli poměrně rychle a ve zbývajícím čase jsme ještě doběhli ze Šerlichu na Bukačku. V neděli šli běžkaři pěšky po cestě k hájovně Na skále podívat se na stádo daňků a při zpáteční cestě po louce prozkoumali bývalé vojenské bunkry. Ostatní si celé dopoledne užívali sněhu na místní sjezdovce. ... (zobrazit článek)

Mikuláš na horách 1.-3.12.2017
Napsáno: 12.12.2017Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Tradiční setkání s Mikulášem se uskutečnilo i tentokrát v Peci pod Sněžkou na chatě  Kvap firmy Cerea z Hradce Králové. Přestože na horách už napadl první sníh, většina účastníků si lyže nevzala. Byla to škoda, protože už v pátek večer jsme se cestou k chalupě brodili téměř půlmetrovou vrstvou prašanu. V sobotu bylo krásně slunečno a pěšáci se s chutí vydali na túru. Nejprve zamířili k Chalupě Na Rozcestí, kde se po namáhavém výstupu v hlubokém sněhu občerstvili.  Odtud  sestupovali kolem Liščí hory k Lesní boudě a dále pak  po známé naučné stezce pod Hnědým vrchem, která je dovedla až k naší chatě. Nikdo se ve sněhové záplavě neztratil, ale ... (zobrazit článek)

Cyklovíkend na Bukovině 22.-24.9.2017
Napsáno: 5.10.2017Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Páteční přesun cyklistů z Předměřic na Bukovinu proběhl po odpolední prudké bouřce bez problémů za příjemného slunečného počasí.  V sobotu ráno bylo zataženo a kolem 10.hodiny lehce sprchlo. Proto jsme nechali kola uložené pod střechou a vydali se pěšky do lesů nad Velkou Bukovinou a při tom se věnovali houbaření. Úroda hub byla opravdu mimořádná, takže ani moc nevadilo, že celé odpoledne propršelo. Aspoň bylo dost času na očištění toho houbového nadělení. Kolem 8.hodiny večer se počasí trochu umoudřilo a umožnilo nám v rychlosti zapálit táborák a opéct buřty. Posezení u ohně ale nepřipadalo v úvahu, protože začalo opět pršet. Nedělní dopoledne bylo částečně pracovní, kdy ... (zobrazit článek)

Letní tábor Mezholezy 2017
Napsáno: 18.8.2017Počet fotografií: 3Autor: Luboš Podlipný
Letošní tábor se uskutečnil  v západní části Šumavy v obci Mezholezy nedaleko od Domažlic. Střechu nad hlavou nám poskytla zrekonstruovaná chalupa asociace TOM.  Chalupa se nachází na konci obce, kde už začíná les, který nám posloužil k různým hrám a soutěžím. Počasí nám celkem přálo, pouze ve druhém týdnu jsme turistické aktivity mírně omezili s ohledem na vysoké teploty. Většina táborníků se s horským terénem vyrovnala se ctí a ujela na kole a ušla pěšky více než 300 km.   22.7. – příjezd na chalupu, seznámení s nejbližším okolím 23.7. – cyklo na zámek v Chudenicích 24.7. – cyklo do zatopeného lomu s podvodní pozorovatelnou u obce Starý Klíčov 25.7. – odpočinkový ... (zobrazit článek)

Křivoklátsko 4.- 7.7.2017
Napsáno: 16.7.2017Počet fotografií: 2Autor: Luboš Podlipný
Výpravy v příjemném letním počasí se zúčastnilo 11 turistů. Naší základnou se stalo vodácké tábořiště Višňová 1 nedaleko od Křivoklátu. Ve čtvrtek jsme navštívili hrad Křivoklát a někteří ještě stihli vystoupat na rozhlednu ve Velké Bukové. V pátek jsme se auty přesunuli do Nižboru, v jehož sousedství jsme prošli Keltské oppidum. Po obědě jsme se přesunuli za Beroun a navštívili Koněpruské jeskyně,které jsou nejdelším jeskynním systémem v Čechách. ... (zobrazit článek)