Jarní prázdniny - Jeseníky - Nové Losiny

Letošní jarní prázdniny jsme strávili ve velmi útulné chatě „Alena“ v Nových Losinách v Jeseníkách. Vzhledem k pozdnímu termínu našich jarních prázdnin jsme měli trochu obavy, jestli budeme mít na čem lyžovat. Příroda nás ale překvapila úplně naopak a tolik sněhu v březnu jsme už dlouho nezažili.

Program tím pádem odpovídal výborným sněhovým podmínkám :

Neděle 8.3. –   túra na běžkách z Červenohorského sedla na Švýcárnu a zpět za krásného   slunečného počasí. Luboš st. a Pavel H. využili ideálních podmínek a doběhli až těsně pod Praděd.

Pondělí 9.3. – sjezdovky v Ramzové, vytrvalé sněžení donutilo sjezdaře po poledni k návratu na chatu.

Úterý 10.3. –   túra na běžkách ze Skřítku na Alfrédku a zpět. Zdatnější běžkaři si užili polární podmínky na hřebenu a došli až k Jelení studánce. Na zpáteční cestě nás potrápil čerstvý lepící se sníh.

Středa 11.3. – sjezdovky v nedalekém Přemyslově (asi 3 km od chaty) byly opět z důvodu intenzívního sněžení zkráceny pouze na dopoledne. Odpoledne bylo ve znamení relaxace v bazénu v Šumperku.

Čtvrtek 12.3. – túra na běžkách z Červenohorského sedla na Šerák a zpět. Na Šerák dorazila pouze pětice nejodolnějších. Opět padal sníh,většině lyže podkluzovaly a tak se asi po 2 km vrátili na Červenehorské sedlo.

Pátek 13.3. –   sjezdovky v Přemyslově – sníh s deštěm opět rozhodl,že dopoledne bohatě stačí k úplnému promočení všech lyžařů.

 

I přes náročný lyžařský program se většina dětí a dospělích každý večer zapojila na chatě do společenských her. Velkou oblibu si získaly zejména „Aktivity“ a „Dostihy a sázky“.

K celkové spokojenosti přispělo jistě i to,že se nikdo nezranil ani neonemocněl.

 

Napsáno: 15.3.2009
Jméno autora: Luboš Podlipný